Az Új Széchenyi Terv kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatoknál 2012-től többletpontot kaphatnak majd azok a cégek, amelyek alkalmazzák az Európai Bizottság által is támogatott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert, amely kimutatja a kis- és középvállalkozások innovációs képességét - mondta Siba Ignác, az NFÜ Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Irányító Hatóság főigazgatója.

A főigazgató hozzátette: terveik között szerepel, hogy a közeljövőben pályázatot írnak ki a nemzetközi összehasonlítást tükröző európai módszer alkalmazását segítő tanácsadói szolgáltatás igénybevételére.

A rendezvényen elhangzott, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére dolgozták ki a IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert, amely különböző mutatót alapján méri az innovációs képességet, és javaslatot tesz ennek fejlesztésére, javítására, a vállalkozás versenyképességének növelésére.

Siba Ignác szólt arról, hogy az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programjában (GOP) a kkv-fejlesztés kiemelt helyen szerepel, és támogatják az innovációs kapacitás kiépítését, a kkv-k pénzügyi forráshoz való hozzáférését.

Sven Schade, az Európai Bizottság képviseletében elmondta, hogy felméréseik szerint a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének egyik korlátja a pénzügyi erőforrás, illetve az innovációs menedzsmentismeret hiánya. Az Európa-szerte alkalmazott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment ez utóbbin tud segíteni.

Az IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment budapesti rendezvényét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., az olasz APRE nonprofit szervezet és az A.T. Kearney tanácsadó cég szervezte azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a módszer megismerésére.

Forrás: Mti

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.