Az NFÜ szeptember 1-jétől megkezdi a papírmentes, internetes pályáztatás bevezetését. A pályázók gyors tájékoztatását eredményező új szolgáltatás lényege, hogy megszűnik a postai úton történő időigényes kommunikáció, levelezés.

Az információáramlás postai útja helyett a pályázó a pályázatával kapcsolatos döntések, értesítések keletkezéséről figyelemfelhívó elektronikus levelet kap, maga a döntés, információ pedig az EMIR Pályázói Tájékoztató felületre belépve tekinthető meg.

Az internetes információszolgáltatás előnyei:

  • gyors információszolgáltatás: a pályázó a döntés vagy az értesítés megszületését követő 10-30 perc múlva olvashatja a számára megküldött levél tartalmát az EMIR Pályázó Tájékoztató felületen;
  • kötöttségektől mentes információ elérés: a pályázó az interneten keresztül földrajzi kötöttségektől mentesen, tetszőleges időpontban tekintheti meg pályázatával kapcsolatos döntéseket;
  • gyorsabb döntéshozatal: a pályázó hamarabb reagálhat az értesítésekre, ezzel gyorsul a döntéshozatal;
  • költségtakarékosság: egyes értesítéseknél megtakarítható a papír, a nyomtatás, valamint a postai küldés költsége.

Az NFÜ részéről Dányi Gábor innovációs és informatikai elnökhelyettes elmondta, hogy az ún. azonnali értesítések rendszerét elsőként az Új Széchenyi Terv pályázatai tekintetében a döntés-előkészítés eljárásrendi szakaszában vezetik be.

A pályázóval történő kapcsolattartás elsődlegesen a Pályázói Tájékoztató (PályTáj) felületen keresztül történik, mely az NFÜ honlapjáról egyedi, titkos jelszóval elérhető interaktív felület. A Pályázói Tájékoztató felület használatához szükséges jelszót a pályázó részére az intézményrendszer a pályázat befogadásáról szóló értesítésben bocsátja a rendelkezésére. Az NFÜ – élve az internetes tájékoztatás lehetőségeivel –, jelentősen bővítette a pályázók tájékoztatását, kényelmét szolgáló értesítések körét, így új szolgáltatás, hogy a hiánypótlás és tisztázó kérdés határidőinek lejártát megelőzően emlékeztető levelek kerülnek kiküldésre.

A döntés-előkészítés során az intézményrendszer a levelek és értesítések döntő többségét internetes úton küldi meg. Ez alól csak két tájékoztatás jelent kivételt: a pályázat befogadásáról szóló döntés, amely tartalmazza az EMIR Pályázói Tájékoztató használatához szükséges jelszót, illetve a pályázat elutasításáról szóló döntés a befogadási kritériumok teljesítésének hiánya miatt.

A pályázók a jövőben interneten keresztül kapják meg a hiánypótlásra történő felszólítást is. Az NFÜ emlékeztetőt küld a hiánypótlás határidejét megelőzően, illetve a hiánypótlás beérkezéséről is. Hasonló lesz az eljárás a tisztázó kérdés esetén is. Internet alapú tájékoztatást kapnak az érintettek az előbbieken kívül akkor is, ha a pályázat értékelése megtörtént, megszületett a támogató vagy elutasító döntés, valamint abban az esetben, ha az NFÜ tudomásul vette a pályázó visszalépését.

A pályázónak az intézményrendszer felé a döntés-előkészítés során két lehetséges esetben kell információt szolgáltatnia: hiánypótlás esetén, illetve tisztázó kérdés felmerülésekor:

  • Abban az esetben, ha a pályázónak hiánypótló dokumentumokat kell beküldenie az intézményrendszer részére, a benyújtást – az erről szóló internetes értesítés alapján – postai úton kell teljesítenie.
  • Abban az esetben, ha tisztázó kérdés merül fel, az arra adott válasz a Pályázói Tájékoztató felületen, interneten keresztül küldendő meg.

Bízunk abban, hogy az elektronikus – internetes pályáztatás bevezetése a pályázók számára könnyebb, gyorsabb és egyszerűbb információáramlást tesz lehetővé, ezzel együtt hatékonyabbá válik a pályázati rendszer. – foglalta össze Dányi Gábor elnökhelyettes.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség folyamatosan dolgozik a pályázati rendszer fejlesztésén, így különösen a döntéshozatal és a kifizetések gyorsításán, illetve az ügyfeleket középpontba helyező pályázóbarát működés megteremtésén.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.