Venyigéből készítenének brikettet Villányban és a bortermeléssel, szőlőtermesztéssel foglalkozó környező falvakban egy mintaprogramnak szánt fejlesztéssorozat részeként – adta hírül kedden az Új Dunántúli Napló.

Földesi Tamás, Villány jegyzője a lapnak elmondta, hogy a venyige elsősorban többletmunkát, költséget és időnként visszafertőzési veszélyt jelent a bortermelőknek, így az ő érdekük is a tervezett program sikere.

Villányban folyik egy mikrotérségi szintű, megújuló energiára épülő mintaprogram kidolgozása, ennek egyik legfőbb eleme lehet a tervezett brikettgyár, amely a szőlővessző feldolgozására épülne.

A kiváló fűtőértékű venyigéből készített brikett mellett nemcsak amiatt döntöttek, mert az kölcsönösen jó az önkormányzatnak, a termelőknek és a munkalehetőségre váró embereknek, hanem azért is, mert viszonylagosan alacsony az induló beruházási igénye más megújuló energiaforrásokéhoz képest – olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: MTI

Pályázzon Ön is 40-65% támogatással brikket vagy pelletgyártó üzem létesítésére!

A brikett vagy pelletgyártó üzemek létrehozására alkalmas pályázati lehetőségekről bővebb információt találhat az alábbi linkeken:





Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.