A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelése szerint teljesülnek azok a kormányzati célok, amelyek az uniós pályázati rendszer vállalkozóbarát megújítására, gyorsítására irányultak.

Ezt bizonyítja, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 2011. március 1-jétől nyitva álló, mikorhitellel kombinált ”Mikrovállalkozások fejlesztése” pályázati kiíráson egy hónappal az első pályázat beérkezését követően megszülettek a támogatói döntések és a pozitív hitelbírálatok is. A pályázatok értékelését is végző MAG Zrt. már a támogatói okiratot is megküldte a nyerteseknek.

A nemrégiben megszületett döntések nyomán több mikrovállalkozás részesült egyenként 3-4 millió forint körüli vissza nem térítendő támogatásban a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázattal, amelyhez kapcsolódóan ugyanekkora összegű hitelt is kaptak a „Kombinált Mikrohitel” program keretében. A támogatás aránya minden esetben a tervezett beruházások 45%-a. A mikrocégek a forrásokat vállalkozásuk fejlesztésére, illetve ingatlan beruházásra fordítják. A támogató döntést követően a pályázatkezelést végző MAG Zrt. külön szerződéskötési procedúra nélkül azonnal megküldi a támogatói okiratot, a mikrofinanszírozó szervezetek pedig haladéktalanul megkötik a pályázatnyertes cégekkel a hitelszerződéseket.

Az Új Széchenyi Terv a mikrovállalkozások hatékony és eredményes fejlesztése érdekében célul tűzte ki, hogy az addig széttagoltan rendelkezésre álló visszatérítendő és vissza nem térítendő uniós forrásokat egy új kombinált támogatási programba integrálja, amely „Mikrovállalkozások fejlesztése” címen érhető el a vállalkozások számára. A mikrohitellel kombinált támogatás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az MFB-bankcsoport közös innovációja, egy olyan új típusú vállalkozásfejlesztési eszköz, amely az Új Széchenyi Tervben elnyerhető vissza nem térítendő támogatás és az úgynevezett Jeremie programból finanszírozott visszatérítendő támogatás - kedvezményes mikrohitel - kombinációja.

A ”Mikrovállalkozások fejlesztése” pályázat keretében a mikrovállalkozások 10% önerő felmutatása mellett egyszerűsített eljárással igényelhetnek egyszerre vissza nem térítendő támogatást és a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt. A projekt keretében eszközbeszerzésre, informatikai fejlesztésekre, ingatlanvásárlásra és –beruházásra van lehetőség. A hitelkérelmet és a pályázatot egyablakos rendszerben, a mikrofinanszírozó pénzügyi közvetítő szervezeteknél lehet benyújtani. A programban résztvevő mikrofinanszírozók listája elérhető az NFÜ honlapján és a www.mvzrt.hu oldalon is.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.