A Nemzetgazdasági Minisztérium nyáron induló programjának a kis- és középvállalatok, például információtechnológiával foglalkozó cégek lehetnek a legnagyobb nyertesei. Becsei Zsolt a tárca államtitkára elmondta, sok olyan magyar kis- és középvállalkozás van, amelyeik képes külföldön eredményesen és hatékonyan dolgozni, a cél az, hogy ezek minél hamarabb olyan helyzetbe kerülhessenek, hogy képesek legyenek külföldön beruházni, közbeszerzéseket nyerni, azaz olyan tevékenységet folytatni, amely valóban nyereséges lehet. Az államtitkár hozzátette: a már jelenleg is külföldi leányvállalatokkal rendelkező, nagy hazai cégeknek, elsősorban a gazdaságdiplomácia területén igyekeznek segítséget nyújtani.

Azt, hogy kit támogatnak a programmal, elsősorban maga a vállalkozó dönti majd el – mondta Becsey Zsolt. – Amennyiben például egy válllakozónak van egy olyan jó ötlete, amelyet külföldön valósítana meg, de tőke- és garanciaképesség szempontjából még gyenge (azaz nem érte el azt a tökeerőt, amit egy nagy magyar befektető), számára segítséget nyújthat a program.

A vállalkozásoktól a befektetés 3-4 éves veszteséges működés utáni, pozitív megtérülését várják, de szempont az is, hogy a célország hatósága pozitívan fogadja a tervezett invesztíciót. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy sikeres lehet a terv, a magyar bankok, különleges magyar intézetek - itt elsősorban az Magyar Fejlesztési Bankra számítanak - a beruházás mögé állnak, és segítik a vállalkozót. A vállalkozóktól azt várja az állam, hogy a keletkező nyereséget újra itthon fektesse be – mondta az államtitkár.

Forrás: hvg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.