Nyikos Györgyi, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a megújuló fejlesztéspolitika eddigi eredményeiről és az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott kormányzati törekvésekről tartott előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán 2011. március 24-én, Veszprémben. A megjelent mintegy 200 fő előtt kifejtette, hogy az eddig megnyitott konstrukciók fogadtatása sikeresnek tekinthető. A fejlesztési programok kiírásaira március elseje óta 180 pályázat érkezett be összesen 54 milliárd forintos támogatási igénnyel.

A fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár arra is felhívta a kis- és közepes vállalkozók figyelmét, hogy a pályázati konstrukciók nem rövid időtartamra, hanem az adott célra rendelkezésre álló források kimerüléséig nyitottak a fejlesztési elképzelések előtt. Ez is lehetővé teszi, hogy átgondolt és jól kidolgozott fejlesztések megvalósítására kerüljön sor.

Nyikos Györgyi a megújult fejlesztéspolitika meghatározó elemeiként beszélt az egységes stratégiáról, az intézmény- és eszközrendszer átalakításáról, a hatékonyabb forráskoordinációról. Utalt a jogszabályi környezet egyszerűsítéseire, melyek a pályázni szándékozó vállalkozások számára könnyebben elérhetővé teszik a korábban felesleges és költséges adminisztrációval terhelt fejlesztési konstrukciókat.

Hozzátette: a közreműködő szervezetek a hatósági típusú működés helyett a pályázók tájékoztatására és segítésére helyezik a hangsúlyt. A kormányzat célja a változásokkal a pályázói kedv növekedésének elősegítése és a források jobb hasznosítása.

Az Új Széchenyi Tervet ismertető, január végén megkezdett országjárás záróeseményét április elején, Debrecenben rendezik majd meg.

Az országjárás stratégiai együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.