5 milliárd Ft értékben munkahelyteremtő pályázat kiírásáról döntött a kormány az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódva. A Munkaerő-piaci Alapból finanszírozott támogatásra 2011. március 31-ig mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, munkahelyteremtő beruházásokkal. A pályázat célja a KKV-k fejlődésének, piaci pozíciójának megerősítése és versenyképességének növelése, ezen vállalkozásoknál az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása.

A pályázat kiírását Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára jelentette be a 2011. február 16-án, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A pályázat forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítják, a céljai ugyanakkor illeszkednek az Új Széchenyi Terv prioritásaihoz, vagyis a munkahelyteremtéshez és a magyar vállalkozások helyzetbe hozásához - emelte ki az államtitkár.

Pályázatot nyújthatnak be az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező KKV-k, amelyeknek Magyarországon telephelyük van. A pályázónak vállalnia kell a beruházással érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára munkahely létesítését, és azt, hogy a munkahelyteremtő beruházást legkésőbb 2011. november 30-ig befejezi. A pályázat az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházás keretében új műszaki berendezés, gép, egyéb berendezés, felszerelés beszerzését, új épület, épületrész felépítését, valamint a munkahelyteremtést támogatja.

A vissza nem térítendő támogatás az alábbi részekből áll:


Munkahelyteremtés támogatása
Alaptámogatásként, nem regisztrált álláskereső személy esetén 1,2 millió Ft / új munkahely. Kiegészítő támogatásra is lehet pályázni külön-külön, ill. halmozottan:
  • amennyiben a beruházás hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken valósul meg, új munkahelyenként 150 ezer Ft,
  • amennyiben a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, továbbá a leghátrányosabb helyzetű kistérségekkel azonos elbánásban részesített településeken valósul meg, új munkahelyenként 300 ezer Ft
  • amennyiben a beruházás befejezését követően a munkaügyi kirendeltségeken nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskeresők foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új munkahelyenként 500 ezer Ft,
  • amennyiben az előző pontban meghatározott álláskeresők közül a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, ennek hiányában a roma érdekképviseleti vagy a roma civil szervezet vagy az etnikai szószóló ajánlására a pályázó roma munkavállaló foglalkoztatását vállalja, új munkahelyenként 200 ezer Ft.

Beruházás támogatása
A pályázatban szereplő beruházási projekthez legfeljebb 120 millió Ft, a hátrányos/leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 240 millió Ft támogatás igényelhető. A projektenkénti támogatás összege a legalább 300 új munkahelyet eredményező beruházás esetén legfeljebb további 100 millió Ft-tal nö-velhető. Ez utóbbi, 100 millió Ft összegű kiegészítő támogatás a leghátrányosabb helyzetű kistérségekből, településekből pályázóknál már 250 új munkahely létesítése esetén elnyerhető. A támogatás intenzitása a megvalósítás helyétől függően az összes elszámolható költség 10-50%-a.

Pályázati felhívás

Pályázati dokumentáció

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.