A korábbi pályázati rendszerről a miniszterelnök az Új Széchenyi Terv január 14-i bemutatóján azt mondta, "ami itt uralkodott, az egy disznóól volt. Átgondolatlan, korrupt, áttekinthetetlen, követhetetlen, az embereket megalázó, a pályázókat kiszolgáltatottságra ítélő", többeknek hatalmi pozíciókat biztosító szisztéma volt. "Néhány disznóólat már volt módom személyesen is, saját kezemmel kitakarítani, ezért biztosak lehetünk abban (...), hogy ezzel a hodállyal is el fogunk majd bánni" - tette hozzá.

Mint köztudott az Új Széchenyi Terv a korábbi Új Magyarország Fejlesztési Tervet váltja fel.   Az Új Széchenyi Terv számos üdvözlendő újítást vezet be az eljárásrendekben, ami ténylegesen megkönnytahti, átláthatóbbá tehetei a pályázati rendszereket.

Sajnos egyelőre mindezt nem lehet még elmondani a másik nagy "pályázati rendszerrel" kapcsolatban: a mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok (ÚMVP- ÚJ Magyarország Vidékfejlesztési Terv) esetében ugyan elindultak már jó ideje a háttérviták, egyeztetések a megújításról, de az igazi nagy ésszerűsítések még nem történtek meg.

Általános pályázói tapasztalat volt az elmúlt években, hogy szemben a viszonylag "normálisan kezelhető" gazdaságfejlesztési pályázatokkal, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok terén, azok eljárásrendjében teljes fejetlenség uralkodik.  Olvasóink és a magyar vidék nevében őszintén drukkolunk, hogy a változások itt is mielőbb megtörténjenek.

...        ..   ...

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.