Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Január 14-én, pénteken 10:00-kor mutatja be az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó pályázatokat Orbán Viktor kormányfő, Matolcsy György nemzetgazdasági és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel. Az új programmal a kormány célja Magyarország versenyképességének javítása és a foglalkoztatottság bővítése.

Az eseményről élő videoközvetítést adunk holnap 10:00-tól.

Az első körben 10-15 pályázati kiírás a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében jelenik meg.  Kétezer milliárd forint áll majd a magyar vállalkozások rendelkezésére.

Hatalmas lehetőség nyílik meg várhatóan az induló, vagy a 2 évnél fiatalabb cégek számára is, információink szerint kezdő vállalkozások is pályázhatnak majd. A pályázatokat várhatóan a meghirdetés után 1-1,5 hónappal kezdődően lehet majd benyújtani.

Miben lesz előnyösebb ez a pályázati rendszer az eddig megszokottnál?

- egyszerűsödik a pályázati intézményrendszer
- kisebb lesz az adminisztrációs teher
- felgyorsul a döntéshozatal
- hamarabb megtörténnek a kifizetések
- egységes támogatási szerződési feltételek várhatóak

Milyen új pályázati kiírások várhatóak?

- egyszerűsített innovációs pályázat KKV-k számára (kisebb méretű innovációs tervek megvalósítása)
- mikrohitellel támogatott pályázat (lehetőség nyílik a beruházás finanszírozására kedvező konstrukciójú hitel igénybevételére)
- új telephely-fejlesztési, nagy volumenű innovációs valamint szálláshely-fejlesztési pályázatok

Milyen vállalásokat kell teljesíteni?

Az ÚSZT-ben „vállalt” egymillió új munkahely érdekében általános elvárás lesz a munkahelyek megőrzése illetve a személyi jellegű ráfordítások növelése.

Mire érdemes figyelni a  következő napokban?

A pályázatokat várhatóan február végétől lehet majd benyújtani.

Mindenképpen fontos a felkészülés során azt figyelembe venni, hogy az új elbírálási rendszer lényegesen felgyorsítja majd a döntési folyamatokat egyben ez azt is jelenti, hogy "aki lemarad, kimarad" elven csak azok a pályázók részesülhetnek majd támogatásban, akik elég gyorsak és pontosak. Ennek feltétele pedig az a megalapozott, reális alapokra helyezett elképzelés amely elengedhetetlenül szükséges a támogatási kérelmek gyors és precíz kivitelezéséhez (árajánlatok bekérése, tervek, költségvetés elkészítése, kapcsolatok felvétele a projektben érintett egyéb cégekkel, intézményekkel...stb).

Nem kell sok hibát elkövetni ahhoz, hogy egy támogatási kérelem elutasításra kerüljön. Ha a pályázó akár csak egyetlen formai hibát is elkövet, sajnos elveszik minden, a felkészülésbe belefektetett idő, energia és pénz.   Kiemelten fontos tehát, hogy megfelelő referenciákkal bíró, felkészült pályázati tanácsadóval is felvegye a kapcsolatot az érdeklődő.

És a hangsúly a pályázati tanácsadón van.  Gyanús kellene hogy legyen, ha egy pályázatíró cégnél több értékesítő dolgozik, mint pályázati szakértő.   Fontos tehát, hogy a pályázati előkészítés ne pusztán egy sikeresen megoldott értékesítés legyen, a szakmaiság, a pályázati projekt megvalósíthatóságának kell előtérbe kerülnie. Az "akciók", az "ingyen megírjuk" konstrukciók gyakran felelőtlen vállalásokba vihetik a pályázókat, akik számára majd csak több év múlva derülnek ki az akkor már súlyos anyagiakkal járó következmények.

A hazai pályázatírói piacon számos sikeres, kitűnő szakmai színvonalat képviselő cég tevékenykedik, őszintén kívánjuk minden Olvasónknak, hogy találja meg a számára megfelelő partnert a Széchenyi Terv Pályázatok előkészítése kapcsán.

A Pályázati Hírek honlap üzemeltetőjeként az NLC Tanácsadói Csoport Kft. is felkínálja ingyenes pályázati előminősítő és tanácsadó szolgáltatását az érdeklődőknek, melyre az alábbi űrlapon várjuk jelentkezésüket!


Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.