Figyelem: az alábbi tájékoztató nem tartalmazza a Széchenyi-Terv gazdaságfejlesztési pályázatainak teljes körét, további információk folyamatosan jelennek meg honlapunkon!

A gazdaságfejlsztési prioritás fő célja a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások, elsősorban a KKV-k (széles értelemben vett) vállalati kapacitásainak komplex fejlesztése jövedelemtermelő képességük növelése és a piaci pozícióik javítása érdekében technológia-intenzív tevékenységek fejlesztésével, a vállalkozások szervezet- és humánerőforrás fejlesztésének, az IKT technológia és alkalmazások használatának, illetve az üzlet- és piacfejlesztési tevékenységeknek az integrálásával. A 2011-2013 évekre várhatóan 153 Mrd Ft (évente 51 Mrd Ft) áll rendelkezésre jelen prioritás pályázati kiírásainak támogatására.

A prioritás várható pályázati kiírásai:


Egyszerű technológiafejlesztés (2.1.1/A)

A pályázat keretében mikrovállalkozások és kisvállalkozások a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is eszközbeszerzéshez, IKT fejlesztéshez, környezet-, minőség és egyéb irányítási rendszerek bevezetéséhez igényelhetnek támogatást.

Fontos változás, hogy az igényelhető maximális támogatási mérték az eddigiekhez képest csökken, az összes elszámolható költség 40%-a lesz. A támogatás minimális összege emelkedik, 5 millió Ft lesz, maximális összege pedig 25 millió Ft lesz.

A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben várhatóan 10 Mrd Ft lesz. A pályázat a tervek szerint már az első negyedévben megnyílik és - a forráskeret kimerüléséig - egész évben benyújtható lesz.



Mikrohitellel kombinált támogatás mikrovállalkozások részére (2.1.1/M)

Az új kiírásra kizárólag mikrovállalkozások pályázhatnak majd, maximum 50%-os mértékű, 1-4 millió Ft összegű támogatást igényelhetnek eszközbeszerzéshez, IKT fejlesztéshez és ingatlanfejlesztéshez. Támogatás kizárólag mikrohitel termékkel kombinálva vehető majd igénybe. A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben várhatóan 5 Mrd Ft. lesz.

A pályázat a tervek szerint már az első negyedévben megnyílik és - a forráskeret kimerüléséig - egész évben benyújtható lesz. 


KKV komplex technológiafejlesztés (2.1.1/B)

A pályázók várható köre: mikrovállalkozások, kisvállalkozások és középvállalkozások. Az eddigiekhez hasonlóan a támogatható tevékenységek: eszközbeszerzés, infrastrukturális és ingatlan beruházási és bérleti költségek, gyártási licenc, know-how beszerzések, információs technológia-fejlesztés, piacra jutás támogatása, vállalati HR fejlesztés a projekthez kapcsolódóan, tanácsadás, minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása.

Az igényelhető támogatás maximális mértéke várhatóan 35%, összege pedig minimum 15 millió Ft, maximum 100 millió Ft lesz. A támogatásra rendelkezésre álló forráskeret összege 2011-ben a tervek szerint 15 Mrd Ft lesz.

A pályázat a tervek szerint már az első negyedévben megnyílik és - a forráskeret kimerüléséig - egész évben benyújtható lesz. 


Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás (2.1.3)

A pályázat keretében vállalkozások minimum 100 millió Ft, maximum 1 Mrd Ft, maximum 35%-os támogatás igényelhetnek. A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben várhatóan 15 Mrd Ft lesz.

A támogatható tevékenységek várható köre: eszközbeszerzés, infrastrukturális és ingatlan beruházási és bérleti költségek, gyártási licenc, know-how beszerzések, információs technológia-fejlesztés, piacra jutás támogatása, vállalati HR fejlesztés a projekthez kapcsolódóan, tanácsadás, minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása, új munkavállalók bérköltsége.

A pályázat a tervek szerint már az első negyedévben megnyílik és - a forráskeret kimerüléséig - egész évben benyújtható lesz.


IKT fejlesztések (2.2.1)

A pályázati lehetőség keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek támogatást hardver és szoftver fejlesztéshez, valamint tanácsadáshoz. A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben a tervek szerint 3 Mrd Ft lesz.

A pályázat keretében minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft, legfeljebb 50% mértékű támogatás igényelhető majd. 

A pályázat a tervek szerint már az első negyedévben megnyílik és - a forráskeret kimerüléséig - egész évben benyújtható lesz.


KKV munkahelyteremtés (2.2.4)

Az új pályázati konstrukció keretében mikro- és kisvállalkozások igényelhetnek minimum 1 millió, maximum 10 millió forintot - az elszámolható költségek maximum 50 százalékát bérköltségek fedezésére.

A pályázatot várhatóan 2011 második negyed évétől az év végéig - vagy a 3 Mrd forintos forráskeret kimerüléséig - lehet majd benyújtani.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.