A Széchenyi Kártya Program kiterjesztésével a kis- és középvállalkozások kedvezményes, csökkentett adminisztrációjú finanszírozásának újabb lehetőségei nyílnak meg, amelyek eddig hiányoztak a kkv-szektor hitelezésében – véli Martini Ferenc, a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. pénzügyi vezetője.

A társaság a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott zártkörű részvénytársaság, melynek fő tevékenysége a Széchenyi Kártya Program szakmai irányításának ellátása, koordinálása, valamint ügyfelek közvetítése a programban részt vevő bankokhoz. Ezek mellett kezeli és továbbítja az ügyfelek adatait, valamint előminősítést végez.

Maga a Széchenyi Kártya Program még 2001-ben indult, de az első Széchenyi Kártyát 2002-ben vehette át az első vállalkozó. Az államilag támogatott hitelprogram keretében azóta több mint 800 milliárd forintot helyeztek ki a vállalkozásokhoz.

Eddig országosan 185 ezer vállalkozás igényelte a kártyát, s 135 ezer már át is vette. Debrecen kiemelten fontos terület, hiszen csak Hajdú-Bihar megyében az elmúlt nyolc hónapban 906 vállalkozás folyamodott Széchenyi Kártyáért, összesen mintegy 7 milliárd forint értékben – hangsúlyozták a program szeptemberi bemutatóján.

Az eddigi sikerek és a felmerülő igények miatt két újabb lehetőséggel bővült a program: augusztusban elindult a Széchenyi Forgóeszköz Hitel, illetve szeptember elején a Széchenyi Beruházási Hitel, amelynek maximális hitelkerete már 50 millió forint. A tervek szerint 2011. január 1-jétől elindul a pályázaton elnyert forrásokhoz az önerőt biztosító Széchenyi Önerő Hitel is. A Széchenyi Kártya Program három elemével (folyószámla-, forgóeszköz-, beruházási hitel) egy vállalkozás akár 100 millió forint támogatott hitelhez is hozzájuthat – húzta alá Martini Ferenc. A KA-VOSZ adatai szerint a bankok folyamatosan kapcsolódnak be a Széchenyi Kártya Forgóeszköz-hitelezésbe is, és máris több tucat beadott hiteligénylés van.

A Széchenyi Kártya Program elemei

1.  Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

2. Széchenyi Forgóeszköz Hitel (2010. augusztus 1-jétől): a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök (árukészlet, alapanyag) és/vagy szolgáltatások számlával igazolható beszerzésének finanszírozására szolgál 1–25 millió forint összegben.

3. Széchenyi Beruházási Hitel (2010. szeptember 1-jétől): fejlesztések, beruházások finanszírozására, ingatlanok, gépek, berendezések beszerzésére, 1–50 millió forint között.

4. Széchenyi Önerő Hitel (2011. január 1-jétől): a pályázati források nagyobb arányú kihasználását és a sikeresen megvalósuló projektek számának növelését célozza meg, hitelösszege 1–50 millió forint.

Forrás: vg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.