A gyógyszeripar a világon az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. A gyógyszeripari cégek mindegyikére jellemző a különlösen magas K+F költés, mivel csak így tudnak versenyképesek maradni a rendkívül kompetitív piacon. A gyógyszeripar támogatása az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) egyik kiemelt célja.

Célkitűzések
A gyógyszeripar az átlagosnál nagyobb termelékenységű ágazat, 2007-ben az összes ipari alkalmazott 2,2 százaléka dolgozott ebben a szektorban, míg az ipari termelés 2,7 százalékát, az ipari export 3,3 százalékát, az ipari beruházások 6,6 százalékát adta.
A szektor fejlesztésének eredményeként az ebben a szektorban dolgozók létszáma az összes ipari alkalmazott 4 százalékára, az ipari termelés 3 százalékra, az ipari export 4 százalékra növekedhet, az ipari beruházásoknak pedig 8 százalékát adhatja.
A gyógyszergyártást egyrészt érdekeltté kell tenni, hogy – erősítve az együttműködést az egészségturizmus szereplőivel – a mozgásszervi gyógyszerek kutatás-fejlesztésére, illetve gyártására nagyobb kapacitásokat hozzon létre.
Másrészt szorgalmazni kell, hogy a hazai gyógyszeripari szereplők gyártási profilja bővüljön a „consumer health” (tapaszok, krémek, gyógykozmetikumok) vonalon.

A gyógyszeripari akcióterv elemei
  1. A gyógyszeripari pályázatok kiemelt kezelése
  2. A természettudományos képzés megerősítése az alapfokú oktatástól kezdődően
  3. A gyógyszeripari K+F és gyártási tevékenységek munkaerő-utánpótlásának biztosítása a gyógyszeripari munkaadók bevonásával
  4. Magyarországon akkreditált klinikai vizsgálóhelyek létrehozása a klinikai vizsgálatok teljes vertikumát felölelve
  5. Az ágazat-specifikus szabályozási környezet, valamint a gyógyszeripart sújtó terhek versenyképességi szempontú vizsgálata.
  6. Népességügyi programokat kell indítani a hazai lakosság egészségi állapotának javítása érdekében.

Értesüljön az ÚSZT (Új Széchenyi Terv) pályázati kiírásairól az elsők között!  Napi Pályázati Értesítő hírlevelünk olvasói a pályázatok tervezeteit elsőkézből kapják meg.
Napi Pályázati Értesítő a Széchenyi Terv új pályázati kiírásairól - bővebben itt.


Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.