Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség június 24-i hatállyal három kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos pályázatát függesztette fel. Az NFÜ mai közleményében olvasható, hogy az intézkedés annak érdekében történt, hogy a pályázati kiírások keretét képező 18,4 milliárd forint a jövőben elsősorban a hazai kis- és közepes vállalkozások körében hasznosuljon.

A három érintett pályázati konstrukció (GOP–2010-1.1.1 – Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása, GOP–2009-1,1,2 – Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, GOP–2009-1,2,2 – Innovációs és technológiai parkok támogatása) felfüggesztésével indult szakpolitikai felülvizsgálat során kiemelten vizsgálják a pályázatkezelés gyorsaságát és átláthatóságát. A tervezett módosítások egy szélesebb kört érdekeltté tevő, de lényegesen egyszerűbb eljárású pályázati kiírásokat eredményezhetnek majd, amelyeket a tervek szerint az év második felében írnak majd ki.

A pályázatok felfüggesztésével sérelem, anyagi kár nem keletkezik, hiszen a GOP-2010-1.1.1. pályázat esetében még nem kezdődhetett meg a pályázatok beadása, a GOP-2009-1.1.2. illetve a GOP-2009-1.2.2. konstrukciók esetében pedig – a pályázók érdeklődésének hiánya miatt – nincs beadott és elbírálásra váró pályázat. Ez is jelzi, hogy szükséges a pályázati feltételek egyszerűsítése.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy minden más megnyitott GOP-os pályázati kiírás esetében a pályázás, az értékelés, a döntés és a szerződéskötés zavartalanul folytatódik. A nyitva maradó pályázati konstrukciók összesen 71,25 milliárd forintos keretéből jelenleg már mintegy 45 milliárd forint kifejezetten a kkv-szektor támogatására elkülönített pénzösszeg.

Az NFÜ Közleménye

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.