A jelenlegi 10 százalékról jelentősen - akár 40-50 százalékra - fel kell emelni a kis- és középvállalkozások részesedését az uniós forrásokból - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a 2010 június 16.-án a Heti Válasz és a Magyarok a Piacon Klub  konferenciáján.

Az  egyszerűsítés és források átcsoportosítása lesznek az uniós forrásoknál várható stratégiaváltás fő elemei. Jelenleg az uniós pénzek 65 százaléka jut az államigazgatási, nonprofit szervezeteknek, 22 százalék pedig a nagyvállalatoknak a kkv-k a fejlesztési források csupán 10 százalékát szerzik meg . Ezeken az arányokon jelentősen változtatni kell - hangsúlyozta a miniszter.

Megemlítette a közbeszerzési szabályok egyszerűsítését és a rendszer átalakítását, egy az EU szabályoknak is megfelelő,de a gazdasági patriotizmust, a hazai vállakozásokat megerősítő, átalakítását.  Ennek érdekében a tárca már a nyáron  kezdeményezi az alkalmazandó jogszabályok módosítását - közölte a miniszter.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a bürokrácia jelentős csökkentését, tisztakezű közéletet és a vidéki életforma versenyképességének növelését ígérte. A miniszter sürgette a naprakész állami földnyilvántartás létrehozását. Modosított, fiatal gazdákat támogató programmal javítaná a induló gazdálkodók lehetőségeit, a helyi termelést pedig a bürokrácia csökkentésével ösztönözné. Elmondta: két héten belül elkészül az a rendelet, amellyel szigorítják az élelmiszerbiztonsági előírásokat, hogy Magyarország ne lehessen "élemiszerhulladék-lerakó".

Forrsás : Heti Válasz és Magyarok a Piacon Klub  konferencia

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.