A pályázat célja a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásának növelése: az üzleti infrastruktúra fejlesztésével és/vagy a magas színvonalú technológia alkalmazásával és/vagy a környezetvédelmi előírások teljesítésének elősegítésével és/vagy az innovációt elősegítő humánerőforrás (menedzsment és alkalmazottak) fejlesztésével, továbbá,az elmaradott kistérségek foglalkoztatási szintjének növelése és a munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatottság területi kiegyenlítése, az elmaradott gazdasági térségek felzárkóztatása.


A pályázók köre
- gazdasági társaság: közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, vagy
- egyéb szövetkezet
- egyéni vállalkozó, egyéni cég



Támogatható tevékenységek
A pályázati program keretében olyan projektek támogathatók, amelyek az üzleti infrastruktúra fejlesztésével és/vagy a magas színvonalú technológia alkalmazásával és/vagy környezetvédelmi előírások teljesítésével és/vagy innovatív tevékenységgel elősegítik a működő kisvállalkozás versenyképességének fejlesztését:

- az üzleti tevékenységet, szükség szerint környezetvédelmi előírásokat szolgáló infrastruktúra- és/vagy ingatlanfejlesztés és/vagy
- a technológia-korszerűsítést és a kapacitások bővülését eredményező eszközbeszerzések, és/vagy
- az innovációt elősegítő humánerőforrás fejlesztés.


Pénzügyi feltétel
A támogatási program keretében - legfeljebb 6 fő új munkavállaló figyelembe vételével - maximum 2,5 millió forint/fő támogatás igényelhető - összesen maximum 15 millió forint - az infrastruktúra-, vagy ingatlanfejlesztések, az eszközbeszerzések kiadásaira.

A rendelkezésre álló forrás 200 millió Ft.

A létszámbővítés megvalósítható részmunkaidős (4 órás) foglalkoztatásával is, ez esetben a maximum 2,5 millió forint támogatás 2 fő foglalkoztatása után igényelhető.

A támogatás és a saját forrás mértéke e projekt elemek tekintetében:
- az igényelhető támogatás mértéke legfeljebb 75%
- a kötelező saját forrás mértéke legalább 25%

A támogatási program keretében további maximum 1 millió forint támogatás igényelhető innovációt elősegítő humánerőforrás fejlesztés keretében. A támogatás nyújtásának feltétele a létszámbővítés vállalása/teljesítése, a képzés befejezése a projekt záró időpontjáig.

Az igényelhető támogatás mértéke legfeljebb 90%

A támogatás igénylésének feltétele a létszámbővítés vállalása/teljesítése. A pályázó által igényelhető támogatás maximuma 16 millió forint.


Adminisztratív információ

A pályázatok beadási határideje 2010. június 30-tól 2010. szeptember 30.

 

Pályázati útmutató

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.