„Tőkeiránytű” néven új információs rendszer érhető el a mai naptól az NFÜ honlapján. Az innovatív adatbázis segítségével bármely vállalkozás megtalálhatja a számára legmegfelelőbb innovációs környezetet, ipari parkot, logisztikai központot vagy inkubátorházat (összefoglaló néven gazdasági komplexumot) Magyarországon belüli tevékenységének továbbfejlesztése céljából.



A Tőkeiránytű azon gazdasági komplexumokat mutatja be, amelyek vállalkozásfejlesztési, foglalkoztatási, vagy képzési projektekre a Nemzeti Fejlesztési Terv, vagy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatásban részesültek. A támogatások bemutatásán túl a felületen kereshető és szelektálható formában megtalálhatóak a helyi gazdasági komplexumok főbb jellemzői, valamint a regionális, megyei, kistérségi és települési szintű befektetési környezetre vonatkozó gazdasági, elérhetőségi és foglalkoztatási információk. Ezek térkép segítségével és tematikusan is kereshetőek.

Ezáltal a gazdasági termelő tevékenységüket elkezdő, vagy bővítő hazai, illetve külföldi vállalatok széles körű információhoz juthatnak az uniós fejlesztésekkel rendelkező gazdasági komplexumokról. Az oldal használata egyrészt megkönnyíti a fejlesztéseket tervező, új befektetést fontolgató vállalkozások döntéshozatalát azzal, hogy részletesen bemutatja a helyi, a befektetések szűkebb környezetére vonatkozó társadalmi, gazdasági, földrajzi jellemzőket. Az adatbázis alkalmazása másrészt lehetővé teszi, hogy a gazdasági komplexumok megjelenítsék azon speciális jellemzőiket, amellyel vonzóvá tehetik önmagukat más vállalkozások számára is.

A Tőkeiránytű túlmutat a cégek számára ideális működési környezet felkutatásában. Egyben partnerkeresésre is alkalmas, hisz az egyes gazdasági központokba beletelepült cégek tevékenységén keresztül lehet következtetni egy-egy adott ipari, termelő tevékenységek koncentrációjára is.

A Tőkeiránytűben az információk a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak, valamint az érintett gazdasági komplexumok adatszolgáltatásra jogosult tagjai által aláírt Adatvédelmi nyilatkozat és hozzájárulás alapján szerepelnek. Az adatok rendszeresen frissülnek, hogy folyamatosan, aktuális információkat nyújtsanak a felhasználóknak.

Forrás: nfu.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.