Az ipari és gazdasági fejlődés elősegítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Pannon Fejlesztési Alapítvány és az ITD Hungary kötött. A közös munka főként a kutatás-fejlesztés helyzetének javítására, a gazdasági szereplők közötti tudás- és információ megosztás intenzitásának fejlesztésére, valamint a hálózati együttműködések erősítésére összpontosít.

A PANNON Fejlesztési Alapítvány létrehozásával az alapítók célja az volt, hogy a nyugat-dunántúli térség gazdasági fejlődését a kutatás-fejlesztés helyzetének javításával, a gazdasági szereplők közötti tudás- és információmegosztás intenzitásának fejlesztésével és a hálózati együttműködések erősítésével segítse elő.

Az alapítvány céljait a Pannon Mechatronikai Klaszter hajtja végre, és a célkitűzéseket a Technológiai Centrum program keretében valósítják meg.Az alapítvány aktívan részt vesz a térség felsőfokú és középfokú műszaki oktatásának  fejlesztésében, a különféle ipari kutatás-fejlesztési programokban és projektekben.

A klaszter tagjainak árbevétele összesen megközelíti a 100 milliárd forintot, alkalmazottaik száma pedig meghaladja az 5000 főt. A szerveződés arra törekszik, hogy minél szélesebb körű kapcsolati rendszert építsen ki a térség aktív és fejlődőképes termelő gépipari vállalkozásaival.

Forrás: Világgazdaság Online

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.