A pályázat célja a társadalmi kohézió erősítése, a szegénység mérséklése, a hátrányos helyzet újratermelődésének és „átörökítésének” megelőzése.

A konstrukció keretében többek között térség-specifikus, a térségi fejlesztési tervekben megfogalmazott foglalkoztatási és képzési programok támogatására, a térségben élők foglalkoztathatóságának javítására, a nyílt munkaerőpiacra átvezető, szakképzéssel összekapcsolt foglalkoztatás támogatására és a térségben munkalehetőséget teremtő munkáltatók részére foglalkoztatást elősegítő támogatásokra igényelhető európai uniós forrás.

A TÁMOP 5.1.1.-09/8 konstrukció keretében önálló pályázóként vagy konzorciumvezetőként helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, önkormányzati fejlesztési társulások és intézményeik, többcélú kistérségi társulások és kistérségi fejlesztési tanácsok, konzorciumi partnerként pedig e szervezeteken kívül azok a költségvetési intézményi fenntartók igényelhetnek uniós forrást, amelyek fenntartásába tartozó intézmény fejlesztését célozza a projekt.

A TÁMOP 5.1.1.-09/9 konstrukció esetében egyesületek, alapítványok és egyéb jogi személyiségű non-profit szervezetek, valamint konzorciumi partnerként e szervezeteken kívül helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, többcélú kistérségi társulások és mindezek intézményei pályázhatnak.

A pályázaton az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100%-a lehet. A támogatás maximális összege az adott projektötletre az LHH-zsűri által előzetesen meghatározott összeg lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 15. és 2009. november 15. között van lehetőség.

A TÁMOP 5.1.1.-09/8 konstrukció

A TÁMOP 5.1.1.-09/9 konstrukció

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.