environment 2948299 960 720

Magyarország erdős, fás felületeinek erőteljesebb növelése érdekében indította el az Agrárminisztérium az Országfásítási Programot. Magyarországon az erdővel borított területrészek az ország területének mintegy 21 százalékát adják, ezt szeretnék a következő 15-20 évben mintegy 26-27 százalékra emelni, hiszen ez jelentős mértékben hozzájárul a környezet megóvásához és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Az alföldi, nem kimondottan erdős területek közé tartozó Jász-Nagykun-Szolnok megyében is vannak olyan helyszínek, például elhagyott területek, autópálya szélei, bekötőutak környéke, közparkok, ahová fákat lehet ültetni - közölte Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára.

Beszámolt róla, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye erdőtelepítési programja keretében Tószegen mintegy 9 hektár területen telepítenek erdőt, de az országban vannak olyan területek, ahol akár 100-200 hektár telepítésére is lehetőség van. Fontosnak nevezte, hogy egy Alföld közepén levő település is a program részévé váljon.

Az Országfásítási Program keretében a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel. A mintaprogramhoz 86 település csatlakozik.

Az elmúlt tíz évben csak az állami erdőgazdaságok 450 millió facsemetét ültettek el, és 9500 tonna makkot vetettek az erdők fenntartása során. A megkezdett programok 3-5 év alatt 25 000 hektáros erdőterület-növekedést eredményezhetnek, és megközelítőleg 100 millió új fa ültetését jelentik.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.