Művelődési ház

A Szolgáltató Önkormányzat Díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, melyek kötelező, vagy önként vállalt feladataikat szolgáltató szemléletben, példamutató jó gyakorlatok által hajtják végre.

A díj elnyerésének feltétele olyan pályázat benyújtása, amelyben az önkormányzatok a szolgáltató jelleget bizonyító jó gyakorlataikat mutatják be. A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 31.

A szolgáltató önkormányzat feladata a település érdekhordozói (lakosok, a településen működtetett vállalkozások, államigazgatási szervek, állami tulajdonban lévő és önkormányzati intézmények, nonprofit civil szervezetek, egyházak és azok szervezetei) szükségleteinek szinergiába rendezett kielégítése, melynek során az egyes cselekvések kölcsönösen erősítik egymást, és az önkormányzat szolgáltató jellegének fejlődését.

A pályázó önkormányzat azon, általa megvalósított jó gyakorlatok bemutatásával pályázik, amelyekben láttatja szolgáltatói kultúrájának megjelenését, vagyis azt, hogy az adott feladatellátásban miképp jelenik meg a szolgáltatást igénybe vevők számára érzékelhető módon az önkormányzat és intézményei szakmai hitelessége, partnersége, a feladatellátását kísérő nyilvánosság, s nem utolsó sorban a szolgáltatást nyújtó munkatársak szakmai hitelessége, minősége.

Az önkormányzatok településük lakosságszáma alapján az alábbi kategóriákban pályázhatnak:

  1. 1.000, vagy alacsonyabb lakosságszámú települések
  2. 1.001 - 5.000 fő lakosságszámú települések
  3. 5.001 - 20.000 fő lakosságszámú települések
  4. 20.001 - 50.000 fő lakosságszámú települések
  5. 50.001, vagy magasabb lakosságszámú települések

A Szolgáltató Önkormányzat Díjban évente legfeljebb 10 önkormányzat részesíthető. A díjátadásra minden év szeptember 30-án, a Helyi Önkormányzatok Napján kerül sor. A díjazott önkormányzatok a Díj adományozását igazoló oklevelet és emléktáblát kapnak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 31.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.