volkswagen multivan panamericana small3

Megjelent a „Falu és tanyagondnoki szolgálat támogatása” című pályázati felhívás, melynek keretében új gépjárművek beszerzése és üzembe helyezése, valamint régi gépjárművek cseréjére lesz lehetőség. A projektre maximálisan igényelhető támogatási összeg 15 millió forint. A pályázatok benyújtására 2019. szeptember 9. és 2019. szeptember 30. között lesz lehetőség. Bővebb információ és előminősítésre jelentkezés alább!

A pályázat célja a falugondnoki és/vagy tanyagondnoki szolgáltatást működtető vagy új szolgáltatás indítását vállaló települések esetében a szolgáltatás biztosítását lehetővé tevő magas színvonalú, alacsonyabb károsanyag-kibocsátású és üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésének támogatása.

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

  • Falugondnoki szolgálat
    • Új gépjárművek beszerzése és üzembe helyezése új szolgálat létrehozását vállaló települések részére. 
    • Új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése meglévő falugondnoki szolgálat esetén, akik a pályázat benyújtásakor nem rendelkeznek falubusszal és a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásában a pályázat benyújtásakor végleges bejegyzéssel rendelkeznek.
    • Régi gépjármű cseréje új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése (hat éves kort meghaladó vagy az amortizációs határérték feletti, legalább 160 000 km futásteljesítménnyel rendelkező gépjármű, melyről az elektronikus pályázati felületen nyilatkozni szükséges), azon falugondnoki szolgáltatást üzemeltető pályázók esetében, ahol nem áll fenn fenntartási kötelezettség. (Jelen kiírás keretében nem részesülhet támogatásban azon település, amelynek tulajdonában lévő falubusz meghaladta a 160 000 km futásteljesítményt vagy a hat éves életkort, de korábbi támogatás keretében beszerzett járműre vonatkozóan a pályázat benyújtásakor még fenntartási kötelezettsége áll fenn.)
  • Tanyagondnoki szolgálat
    • Új gépjárművek beszerzése és üzembe helyezése új szolgálat létrehozását vállaló települések részére.
    • Új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése meglévő tanyagondnoki szolgálat esetén, akik a pályázat benyújtásakor nem rendelkeznek falubusszal és a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásában a pályázat benyújtásakor végleges bejegyzéssel rendelkeznek.
    • Régi gépjármű cseréje új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése (hat éves kort meghaladó vagy az amortizációs határérték feletti, legalább 160 000 km futásteljesítménnyel rendelkező gépjármű, melyről az elektronikus pályázati felületen nyilatkozni szükséges), azon tanyagondnoki szolgáltatást üzemeltető pályázók esetében, ahol nem áll fenn fenntartási kötelezettség. (Jelen kiírás keretében nem részesülhet támogatásban azon település, amelynek tulajdonában lévő tanyabusz meghaladta a 160 000 km futásteljesítményt vagy a hat éves életkort, de korábbi támogatás keretében beszerzett járműre vonatkozóan a pályázat benyújtásakor még fenntartási kötelezettsége áll fenn.)

Településenként egy darab gépjármű cseréje és/vagy beszerzése támogatható.

Pályázat benyújtására a következő szervetek jogosultak:

  • Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén:
    Azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján;
  • Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén:
    Azok a társulások, amelyek a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakosságszámú tagtelepülésen, vagy tagtelepüléseken látják el a falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgálat feladatait, vagy vállalják ezen feladatok ellátását.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg 15 millió forint.

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2019. szeptember 9. és 2019. szeptember 30. között lesz lehetőség.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.