útépítés 2017

Az Agrárminisztérium pályázatot hirdet települési önkormányzatok részére a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztésere, így például utak felújítására, víz-, villamosáramellátás fejlesztésekre, vadkerítés telepítésre. A pályázat keretösszege 1,9 milliárd Ft, a támogatások igénylésére 2019. augusztus 8-ig van lehetőség. Bővebb információ és ingyenes előminősítésre való jelentkezés alább.

A pályázat célja az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlanokon meglévő genetikai sokféleség megőrzése, a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, valamint a vidéki tájfenntartás céljából a zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő fejlesztésekhez, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó gazdálkodási forma fennmaradásához szükséges infrastrukturális háttér fejlesztése.

A pályázat benyújtására jogosultak a települési önkormányzatok és települési önkormányzatok konzorciumai.

Támogatható tevékenységek:
1.) külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló, kapcsolódó út, földút, valamint az útszakaszhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetését biztosító (nyílt, felszíni) csatornahálózat karbantartásához kapcsolódó fejlesztések (kivéve erőgépek és eszközbeszerzés)
2.) vízvételi hely kialakítása, kút létesítése, illetve víz-visszatartáshoz kapcsolódó kisléptékű víztároló kapacitás kiépítése (esővízgyűjtő rendszer kiépítése)
3.) villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések (hagyományos, vagy alternatív energiaforrásokkal táplált kisfeszültségű villamosenergia-hálózat elsősorban felszín alatti kiépítése)
4.) vadkerítés létesítése, vadgazdálkodási/vadvédelmi elemek építése
5.) területrendezés, gyümölcsfa- és/vagy szőlőtelepítés
Ezen támogatható tevékenységek közül az 1.), és az 5.) pont önállóan nem támogatható, csak másik célterület fejlesztésével együtt.

A támogatás keretösszege 1 900 000 000 Ft. Egy pályázat keretében legfeljebb 10 000 000 Ft támogatás igényelhető, amely alól kivételt képez a villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítása, melynek kapcsán egy pályázat keretében legfeljebb 20 000 000 Ft támogatás igényelhető.

A pályázatok elektronikus felületen történő szerkesztésére és kitöltésére 2019. július 16-tól augusztus 8-ig, forráskimerülés esetén 2019. augusztus 1-ig van lehetőség.

A felhívás itt érhető el.

Ingyenes előminősítésre való jelentkezés alább.

  

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.