computer 3596169 960 720

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában  ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. A WiFi4EU első pályázati felhívására 13198 kérelem érkezett be az Európai Unió tagországainak önkormányzataitól.

A projekt keretében 15 ezer eurót kapnak a pályázó közösségek wifi-berendezések telepítésére, olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A pályázati felhívásra jelentkezhettek:

- települések,
- települések által létrehozott társulások, melyek a tagjaik nevében járnak el.

A WiFi4EU-utalvány fedezi a berendezések és a hotspotok telepítésének költségeit, s az utalványban részesülő önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy az adott közterületen ingyenes és jó minőségű wifi-kapcsolat biztosítása céljából legalább 3 évig fizetik az internet-hozzáférés díját (internet-előfizetés), valamint a berendezések rendeltetésszerű üzemét biztosító karbantartás költségeit.

Az utalványban részesülő önkormányzatok kiválasztják a közösségi élet azon főbb színtereit, ahol WiFi4EU-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) kívánnak létesíteni. A WiFi4EU-utalványok magasabb értékű projektek részleges finanszírozására is felhasználhatók, valamint az utalványból lehet a már meglévő infrastruktúrát korszerűsíteni, kiegészíteni vagy új, csúcstechnológiás berendezéseket vásárolni.

A következő két évben további három WiFi4EU-pályázat lesz elérhető. A négy pályázatra az Európai Bizottság összesen 120 millió eurót biztosít.

Bővebb információ itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.