computer 3596169 960 720

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában  ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. A WiFi4EU első pályázati felhívására 13198 kérelem érkezett be az Európai Unió tagországainak önkormányzataitól.

A projekt keretében 15 ezer eurót kapnak a pályázó közösségek wifi-berendezések telepítésére, olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A pályázati felhívásra jelentkezhettek:

- települések,
- települések által létrehozott társulások, melyek a tagjaik nevében járnak el.

A WiFi4EU-utalvány fedezi a berendezések és a hotspotok telepítésének költségeit, s az utalványban részesülő önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy az adott közterületen ingyenes és jó minőségű wifi-kapcsolat biztosítása céljából legalább 3 évig fizetik az internet-hozzáférés díját (internet-előfizetés), valamint a berendezések rendeltetésszerű üzemét biztosító karbantartás költségeit.

Az utalványban részesülő önkormányzatok kiválasztják a közösségi élet azon főbb színtereit, ahol WiFi4EU-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) kívánnak létesíteni. A WiFi4EU-utalványok magasabb értékű projektek részleges finanszírozására is felhasználhatók, valamint az utalványból lehet a már meglévő infrastruktúrát korszerűsíteni, kiegészíteni vagy új, csúcstechnológiás berendezéseket vásárolni.

A következő két évben további három WiFi4EU-pályázat lesz elérhető. A négy pályázatra az Európai Bizottság összesen 120 millió eurót biztosít.

Bővebb információ itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.