action adults bicycles 977962 másolata

Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel. A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24-től lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei 5. pályázati felhívására, melynek keretében 20-200 millió forintos támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok. Jelentkezés előminősítésre alább!

A program célja a Pest megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása, illetve a települések „kerékpárosbarát” fejlesztéseinek elősegítése, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése és a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása, valamint a már meglévő elemek hálózatba szervezése.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a fejlesztésekkel a kormány célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése.

A pályázat keretében minimum 20 és maximum 200 millió forint értékben van lehetőség a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására a főutak átkelési (belterületi) szakaszai mentén. A fejlesztéssel érintett kerékpárutak lehetnek a településközpont és lakott területen kívül elérhető településrész között, lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete között, illetve a települések belső, helyi közútjai mentén vagy külterületi szakaszon 2 település között, amennyiben a fejlesztéssel az érintett települések között folyamatosan kerékpározható nyomvonal jön létre.

Mindezek mellett lehetőség nyílik többek között nem önálló nyomvonalon vezetett, hanem meglévő útpályán felfestéssel kijelölt kerékpáros nyom kialakítására, korszerűsítésére; forgalomcsillapító, közlekedésbiztonságot fokozó megoldások megvalósítására, valamint biztonságos kerékpártárolók, és kerékpárparkolók építésére és közmű kiváltására, zöldterület-építési, átalakítási munkák kivitelezésére is.

A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24 –én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon - ismertette az államtitkár.

A pályázati kiírás és adatlap ITT érhető el.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.