Secure Infant Care Near Me

A Pest megyei önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztését támogató pályázati kiírás jelent meg. A rendelkezésre álló 4,5 milliárd forintos keretből felújításra minimum 10, maximum 100 millió forint, új bölcsőde építésénél pedig minimum 60, maximum 400 millió forint támogatást igényelhetnek az önkormányzatok 70-95%-os intenzitással. A pályázatokat 2018. szeptember 10-től lehet benyújtani. Bővebben és jelentkezés előminősítésre alább!

 

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: 2018 a családok éve, a kormány döntése szerint idén még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok, ehhez kapcsolódik a most közzétett 4,5 milliárd forint keretösszegű fejlesztési program is.

Hozzátette: a kormány kiemelt célkitűzése, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 2020-ig elérje a 60 ezret, ezért folyamatosan növelik a bölcsődei intézményrendszer kapacitását. A 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusra 100 milliárd forint fejlesztési forrást irányoztak elő a bölcsődei és óvodai helyek bővítésére. A férőhelyek bővítésén túl a kormány további célja a bölcsődei ellátórendszer rugalmasabbá tétele, ezzel segítve azokat a családokat, amelyekben mindkét szülő dolgozik, vagy ahol egy dolgozó szülő nevel három év alatti gyereket, és nincs más külső, például nagyszülői segítség.

A PM a Pest megye fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programja idei negyedik pályázati kiírásának célja, hogy a megye területén található, helyhiánnyal küzdő, továbbá elavult, leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú bölcsődék intézményi infrastruktúráját fejlessze azért, hogy mind a hozzáférést a bölcsődei ellátáshoz, mind a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások minőségét javítsa és ezáltal is támogassa a bölcsődés korú kisgyermeket nevelő szülők munkavállalását.

Az államtitkár közölte: a támogatásokból lehetőség nyílik arra, hogy férőhelybővítéssel együtt újítsák fel, bővítsék, építsék át az önkormányzati tulajdonú bölcsődéket, valamint szakmai eszközök, berendezések beszerzésére is. A rendelkezésre álló 4,5 milliárd forint támogatási keretből felújításra minimum 10, maximum 100 millió forint, új bölcsőde építésénél pedig minimum 60, maximum 400 millió forint igényelhető. A maximális támogatás intenzitása a pályázó település adóerő képességétől függően az alábbiak szerint alakul:

  • 0-20 000 Ft/lakos: 95%
  • 20 001 - 50 000 Ft/lakos: 85%
  • 50 001 Ft/lakos felett: 70%

Rákossy Balázs tudatta: a fejlesztések eredményeként csökken több Pest megyei településen jellemző bölcsődei kapacitáshiány, illetve felújítják a rossz műszaki állapotban lévő bölcsődei ellátást nyújtó intézményeket. Ez segíti a 3 éven aluli kisgyermeket nevelő családok életét, a települési önkormányzatok bölcsődei szolgáltatási kötelezettségének teljesítését, továbbá javítja a felújított, újonnan épített intézmények költségvetési és környezeti fenntarthatóságát is - emelte ki az államtitkár.

A pénzügyi tárca 2018 végéig a Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának részeként még további pályázatok meghirdetését tervezi kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésére, csapadékvíz-elvezetés támogatására, turisztikai fejlesztésekre és a hátrányos helyzetű térségek versenyképességének erősítésére.

A bölcsődefejlesztésre irányuló támogatási kérelmeket szeptember 10-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

A pályázati kiírás itt letölthető.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.