road work 1148205 960 720

Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket támogató 2018-as évre kiírt felhívás keretében 15-50 millió forintos támogatást igényelhetnek az önkormányzatok intézményfejlesztésre, sportfejlesztésre és belterületi utak, hidak, járdák felújítására. 

A Belügyminisztérium pályázatot írt ki az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A program célja az önkormányzatok által fenntartott bölcsődébe és óvodába járó gyermekek minél magasabb színvonalon történő ellátása, az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, valamint a közös önkormányzat székhely hivatalának fejlesztése, felújítása az igazgatási tevékenység biztosítása érdekében. További cél a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése, valamint az önkormányzati tulajdonú, belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztések megvalósulása.

A programban három célterületen lehet pályázni:

  • Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása, ezen belül bölcsődék, óvodák, egészségügyi alapellátás fejlesztése, vagy közös önkormányzati székhely hivatalának infrastrukturális fejlesztése, felújítása (intézményfejlesztés)
  • Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás, vagy új sportlétesítmény létrehozása (sportfejlesztés)
  • Belterületi utak, járdák, hidak felújítása

A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 5 milliárd forint. Ebből az intézményfejlesztés célterületre kétmilliárd forint áll rendelkezésre, egy-egy település maximum 30 millió forintot kaphat ebből a keretből. Összesen 500 millió forint van elkülönítve sportfejlesztésre, egy-egy önkormányzat 20 millió forintot igényelhet. A programban belterületi utak, járdák és hidak felújítására is lehet pályázni, a keret összege 2,5 mil­liárd forint. Ebből a forrásból a fővárosi kerületek 50 millió, a megyei jogú városok 40 millió, a tízezer vagy annál nagyobb lélekszámú települések 30 millió, míg a kisebb lakosságszámú városok és falvak 15 millió forintra pályázhatnak.

A támogatás intenzitása a pályázott célterülettől és az adott település adóerő-képességétől függően 50%-tól 95%-ig terjed.
A pályázati adatlap elektronikus feltöltésének határideje az ebr42 önkormányzati információs rendszeren 2018. május 2. 16:00 óra, míg a papír alapon történő benyújtásra 2018. május 3-ig van lehetőség. A beadott igénylésekről augusztus 31-ig dönt a belügyminiszter.

További információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.