171215 Z AP992 070

Több mint 600 millió forint értékű fejlesztést valósíthattak meg a hazai gyermekgyógyítással foglalkozó intézmények a 15 éve működő K&H Gyógyvarázsnak köszönhetően. A program most újból meghirdeti műszerbeszerzési pályázatát, hogy a kórházi gyermekosztályok és mentőállomások a kis betegek mihamarabbi felépülését segítő, modern műszerekkel gazdagodhassanak. 

Május 31-ig lehet jelentkezni hazánk egyik legnépszerűbb gyermekegészségügyi kezdeményezésének felhívására, a 15. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatra. A tét bruttó 20 millió forint, összesen ekkora értékben nyerhetnek támogatást a magyarországi kórházak és mentőállomások, hogy a modernebb műszerekkel gördülékenyebben végezhessék a gyermekek gyógyítását.

„K&H Gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. Kezdeményezésünk 15 éve alatt megannyi gyermek gyógyulását segítettük azzal, hogy 416 alkalommal, összesen 626 millió forint értékben adtunk át nélkülözhetetlen műszereket az ország különböző régióiban. Ezek az eszközök amellett, hogy jelentősen csökkentik a kis betegek fájdalmait, hozzájárulnak ahhoz, hogy a pontosabb orvosi diagnosztika felállításával a gyermekek mihamarabb visszatérhessenek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhessenek” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„A K&H Gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat idei fókuszterülete a 4-7 éves gyerekek, így azokat az jelentkezőket, akik az ő gyógyulásukat elősegítő eszközökre pályáznak, a szakmai zsűri kiemelt figyelemmel kezeli. Ez azonban nem kizárólagos tényező, így minden intézményt arra biztatok, hogy pályázzanak műszerparkjuk bővítéséért!” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.
„Ahogyan Európa számos országában, Magyarországon is jelentős egyenlőtlenségek vannak a gyermekegészségügyben, beleértve a gyermekek egészségi állapotát és az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférésüket. A K&H gyógyvarázs által nyújtott modern eszközök jelentősen csökkenthetik ezeket a különbségeket, egy-egy ilyen berendezés ugyanis olykor évek óta fennálló regionális hiányt pótol. Az orvosok, ápolók munkája mellett így a kis betegek és szüleik mindennapjai is könnyedebbé válik” - mondta dr. Mészner Zsófia gyermekinfektológus és védőoltási tanácsadó, a K&H gyógyvarázs zsűritagja.

A pályázaton a 2018-as pályázati évben tervezetten 10-15 pályázó nyer a betegellátáshoz szükséges eszközöket, segédeszközöket, berendezéseket összesen legfeljebb bruttó 20 millió forint értékben. A nyertesek számára a Kiíró egyenként maximum bruttó 4 millió forintig állja a pályázati anyagban jelölt eszközök és berendezések beszerzési költségeit, a Pályázó által megjelölt helyről, az általa megadott gyártótól vagy forgalmazótól.

A részvétel egyenlő feltételek mellett történik. A pályázaton részt vehet minden olyan egészségügyi szolgáltató (fekvő- és/vagy járóbeteg szakellátó vagy annak alapítványa), aki rendelkezik társadalombiztosítási szerződéssel gyermekgyógyító tevékenység végzésére.

A pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok a következő weboldalon érhetők el: https://www.kh.hu/csoport/egeszseg

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.