balaton badacsony3

Mintegy hárommilliárd forintot fordítanak a Balaton-felvidék fejlesztésére, az uniós támogatást több önkormányzat, kft. és szervezet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) és a Balatoni Integrációs Kft.-vel közös konzorciumban nyerte - tájékoztatta Fekete-Páris Judit, a Balatoni Integrációs Kft. gazdasági igazgatója az MTI-t. 

A konzorcium tagjai a turisztikai projektekre a pénzt a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyerték, a fejlesztéseket 2020-ig kell megvalósítani. A támogatási szerződést márciusban írták alá, ezután kezdődtek a 100 százalékos támogatottságú projektek munkálatai a helyszíneken – mondta a gazdasági igazgató.

Balatonfüred önkormányzata 770 millió forintot kap az Esterházy-kastély felújítására és az épületben egy nyaralástörténeti látogatóközpont kialakítására, Hévíz 100,2 millió forint forráshoz jut a Festetics sétány turisztikai attrakcióvá fejlesztésére, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. 73,2 millió forint támogatásban részesül, amit a Festetics-kastély turisztikai szolgáltatásfejlesztésére fordíthat.

Szigliget 470,2 millió forintot kap a szigligeti vár komplex turisztikai fejlesztésére, Badacsonytomaj 419 millió forintból alakíthatja élménysétánnyá a Kisfaludy utat.

A Folly Arborétum és Borászati Nonprofit Kft. 145,6 millió forintos támogatáshoz jut egy interaktív borászati kiállítás és látogatóközpont kialakításához, a Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. terveit 570 millió forinttal támogatják, amiből megtörténhet a település uradalmi magtárának komplex fejlesztése, és az Echo dombon egy tematikus történeti park kialakítása.

A Tihanyi Bencés Apátság az Apátsági Múzeum megújításához és egy terasz kialakításához 225,4 millió forint támogatásban részesül.

A Balatoni Integrációs Kft. (a Balaton Fejlesztési Tanács szervezte) 105 millió forintból valósítja meg egyebek mellett a konzorciumi szintű projektmenedzsmentet. A pénzből elkészíti például a világörökség várományosi helyszínek egységes bemutatását.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számára 118 millió forint áll rendelkezésre a projektek előkészítésében, továbbá a fejlesztések megfelelő szakmai tartalmának kialakításában és megvalósításában való részvételre.

A fejlesztéseket valamennyi konzorciumi tag saját beruházásban valósítja meg, illetve finanszírozza működtetésüket.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.