adatszolgáltatás

Ismét pályázhatnak az önkormányzatok államháztartási adatszolgáltatásuk minőségi fejlesztésére - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

 

 

 

 

Berczik Ábel közölte: a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is 50 millió forinttal támogatja a kormányzat azon településeket, amelyek maradéktalanul és magas színvonalon tesznek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Ismertette, hogy a kormány 2015-ben hívta életre a pályázati konstrukciót, amelynek célja a települési önkormányzatok ösztönzése, hogy kifogástalanul végezhessék el adatszolgáltatási feladataikat. Mindez nemcsak az egyes települések kiegyensúlyozott gazdálkodását segíti elő, hanem érdemben járul hozzá a központi költségvetés tervezéséhez és hatékony végrehajtásához - mondta.

Berczik Ábel szerint a kezdeményezés évről évre nagy népszerűségnek örvend: tavaly a rendelkezésre álló 50 millió forintos keretösszeget szinte teljes mértékben felhasználták, ebből 99 önkormányzat egyenként 306 ezer és 1,5 millió forint közötti támogatásban részesült.

A 2018-as pályázatra csak azok a települések jelentkezhetnek, amelyek határidőben és megfelelő minőséggel teljesítik a 2017-es adatszolgáltatásaikat. Az 50 millió forintos keretösszeget az érvényes pályázatot benyújtó és a kapcsolódó szakmai tesztet helyesen kitöltő önkormányzatok között objektív szempontrendszer alapján, arányosan osztja majd szét a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az elnyert támogatások vissza nem térítendők, azokat az önkormányzatok december 31-éig használhatják fel - mondta a helyettes államtitkár.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.