nursery school

Megjelent az önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztéseit támogató felhívás, a 6 milliárd forintos keretösszegre a pest megyei települések pályázhatnak – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár. Hozzátette: A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának ötödik pályázati felhívására október 19-től lehet majd beadni a támogatási kérelmeket. Bővebb információ és ingyenes előminősítés alább! 

A felhívás fő célja a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, esetleg leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása és a szolgáltatások minőségének javítása.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: az óvodák férőhelyeinek fejlesztése és növelése a kormány családbarát intézkedéseinek részeként közvetlenül hozzájárul ahhoz is, hogy az édesanyák a jövőben még könnyebben egyeztethessék össze a gyermeknevelést a munkavállalással. A fejlesztések egyszerre szolgálják a gyermekvállalás feltételeinek javítását, a kisgyermeket nevelő szülők elhelyezkedésének elősegítését, és emellett a legfontosabb, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg a gyermekek számára.

A támogatásból lehetőség van a Pest megye területén (Érd Megyei Jogú Város kivételével) található meglévő, önkormányzati tulajdonú óvodák felújítására, bővítésére, átépítésére, illetve épületgépészeti fejlesztésekre, valamint az óvodai pedagógiai programmal összhangban álló szakmai eszközök, berendezések beszerzésére.

A rendelkezésre álló 6 milliárd forint támogatási keretből felújítás vagy férőhejbővítés esetén minimum 30 millió Ft - maximum 150 millió Ft (de maximum 60 millió Ft/csoportszoba), új óvoda építése esetén minimum 200 millió Ft maximum 400 millió Ft (de maximum 100 millió Ft/csoportszoba) támogatásra pályázhatnak a Pest megyei települések. A támogatási intenzitás 70% - 90% között kerül meghatározásra az egy lakosra jutó adóerő-képességtől függően.

Az óvodafejlesztésre irányuló támogatási kérelmeket 2017. október 19.-én reggel 8 órától lehetséges benyújtani.

Forrás: kormany.hu

A felhívás itt érhető el

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.