helyipiac

A pályázati felhívás keretében minimum 25 millió forint és maximum 900 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető 25-100% -os támogatási intenzitás mellett a helyi termelői piac létrehozására, fejelsztésére, valamint közétkezetési feladatok ellátására. A felhívás kiemelt célja az önkormányzatok és az önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások kisléptékű termék-előállításhoz, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztései, melyek eredményeként a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását, a helyi termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatását szolgáló agrárlogisztikai beruházások valósulhatnak meg.

Kedvezményezettek köre a helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 32), nem kkv kategóriába tartozó, önkormányzati tulajdonú jogi személyiségű vállalkozások (GFO 1), Nem kkv kategóriába tartozó, önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok (GFO 57).

A felhívás az alábbi területi korlátozásokat írja:
a. A közétkeztetési feladatok ellátásával kapcsolatos fejlesztés a nem vidéki térségekben valósulhat meg. A VP vidéki térség definíció szerint vidéki térségnek minősül az a település, ahol közigazgatási jogállástól (város/község) függetlenül:
- a népesség 10 ezer főnél kevesebb, akkor is, ha a népsűrűség meghaladja a 120 fő/km2 értéket (összesen 3007 település, 3,97 millió lakos, 75 775 km2);
- a fenti kritériumok alapján nem jogosult városok külterülete 2%-nál magasabb külterületi lakossági arány esetén - pl. városok külterületi tanyái;
- a fenti kritériumok alapján nem jogosult városok részönkormányzatai, amelyek korábban önálló községként működtek.
b. A megvalósítás helyszíne a kevésbé fejlett régiók vonatkozó terület-specifikus melléklet szerinti megyei (kivéve MJV) területe.

Benyújtási határidőre vonatkozó kritériumok a felhívás területspecifikus mellékletében találhatók. 2016. február 29.- 2016. szeptember 15. között van lehetőség támogatási kérelmek benyújtására.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.