utepites2

Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretein belül a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztést célzó pályázati kiírás (TOP-1.3.1) hamarosan megjelenik. A munkanélküliek 50%-a kistelepülésen él, ahol a közlekedési hálózat leromlott állapota a munkaerő mobilitását is nehezíti, ezért a beavatkozás célja a jellemzően alacsonyabb rendű, országos közutak felújítása és fejlesztése annak érdekében, hogy a kisebb települések munkavállalói számára a betelepülő vállalkozások és a fejlesztett üzleti infrastruktúra elérhetősége javuljon.  A rendelkezésre álló keretösszeg: 51,23 milliárd forint.  A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 100 millió Ft és 5 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.  A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

Pályázók köre

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • Magyar Közút Nonprofit Zrt (57)
  • Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, (71, 72)

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.
Önállóan nem, konzorciumi partnerként nyújthatnak be támogatási kérelmet az alábbi szervezetek:

  • települési önkormányzatok (321)

Támogatható tevékenységek köre

  1. Önállóan támogatható tevékenységek

- 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése, felújítása

- Országhatárhoz vezető alsóbbrendű utak fejlesztése, felújítása, építése

  1. Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek
  •  4 és 5 számjegyű utak csomópontjainak a fenntartható közlekedés előnyben részesítésével és a közlekedésbiztonság érdekében történő átalakítása.
  • Olyan önkormányzati tulajdonú, helyi gyűjtő utak vagy csomópontok építése, felújítása, fejlesztése, átépítése vagy megerősítése, melyek a településeket összekötő állami tulajdonú 4 és 5 számjegyű utak gazdasági területek irányába tartó közvetlen vagy közvetett útvonali folytatását és vagy a munkahelyek irányába tartó forgalom útvonalát képezik.
  • Kiegészítő infrastrukturális elemek fejlesztése:
    • Kerékpár támaszok, kerékpár parkolók és B+R kerékpár tárolók/rekeszek építése, beszerzése és elhelyezése a munkahelyek környezetében, vagy a munkahelyek irányába tartó közösségi közlekedési útvonalak megállóhelyein, átszállási pontjain. Kerékpártámaszokat, parkolókat vagy tárolókat csak közterületen, vagy mindenki számára hozzáférhetően lehet a közintézmények területén elhelyezni.
    • Beruházáshoz kapcsolódó gépjárműparkolók és biztonsági sávok kialakítása, felújítása, áthelyezése.
  • Szükséges infrastrukturális munkák, az útberuházásához kapcsolódó (utak alatt, felett és mellett található) infrastrukturális elemek, forgalomtechnika korszerűsítése, műtárgyépítés és felújítás, komplex terület-előkészítési munkák (bontás, tereprendezés, kármentesítés, lőszermentesítés, régészet, stb.).
  • Zöldterület-építési, átalakítási munkák a tevékenységek helyrajzi számain (növénytelepítés és árnyékolástechnika, stb).
  • Autóbuszöblök, autóbusz megállók, autóbusz fordulók, autóbusz peronok, leszállóperonok felújítása, kialakítása, azok akadálymentesítése (kivéve várók felújítása, építése).
  • Közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztések
  • Közút szegélyén belül kiépítésre vagy kijelölésre kerülő kerékpárforgalmi létesítmény (pl.: kerékpársáv, vagy koppenhágai típusú kerékpársáv, stb.) kialakítása. Amennyiben a kerékpárforgalmi létesítmény nyomvonalvezetése szükségessé teszi, a kialakításra kerülő kerékpáros útvonal kisebb részben közúttól elválasztott kerékpárforgalmi létesítményként is kiépülhet. 
  • Kerékpárforgalmi létesítmény kialakítása esetén, közterületen, vagy a közintézmények területén mindenki számára hozzáférhető helyen elérhető kerékpártámaszok, kerékpárparkolók, egyéb kiegészítők és B+R kerékpártárolók építése, beszerzése, elhelyezése, útügyi műszaki előírásnak nem megfelelő kerékpártámaszok műszaki előírásnak megfelelőre cserélése.
  • Automata forgalomszámláló eszközök telepítése a gépjármű és, vagy a kerékpáros forgalom számlálása érdekében.
  • Beruházás részeként hidak, nem szintbeli kereszteződések felújítása, korszerűsítése, építése
  1. Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek
  1. Azbesztmentesítés.
  2. Akadálymentesítés.
  3. Nyilvánosság biztosítása
  4. Energiahatékonysági intézkedések

Pénzügyi feltételek
A rendelkezésre álló keretösszeg: 51,23 milliárd forint.
A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 100 millió Ft és 5 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.
A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

Felhívás megjelenése
Megjelenés hamarosan várható.

Bővebb információ hamarosan a palyazatihirek.eu-n.

Értesüljön elsőkézből az új Széchenyi 2020 pályázati felhívások tervezeteiről!

- NAPI PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ - Bővebben itt!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.