Pályázók köre
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:
1. Települési önkormányzatok (321) egyénileg
2. Települési önkormányzatok társulásai (322, 366, 951) (a hatályos 16/2006. (XII.28.) MeHVM-PM együttes rendeletben szereplő korlátozásokkal)

A pályázat célja
Összhangban a hatályos jogszabályok előírásaival, a lakosság egészségvédelme érdekében törekedni kell arra, hogy mindenütt bevezetésre kerüljenek a korszerű – a helyi adottságoknak megfelelő, technológiájában differenciált hulladékgazdálkodási módszerek. A hatékony, térségi szintű hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításával biztosítani lehet az uniós előírások által meghatározott országos célkitűzések elérését.

Rendelkezésre álló forrás
A projektek előkészítésére rendelkezésre álló tervezett támogatási keretösszeg az útmutató megjelenésekor 37,5 milliárd forint. Konstrukció szinten az összeg nem kerül meghatározásra.
A konstrukció keretében a projektek megvalósítására 85,5 milliárd forint áll rendelkezésre a 2009-2010. időszakban. A megvalósításra rendelkezésre álló források nagyságáról, illetve a lekötések mértékéről az Irányító Hatóság havi rendszerességgel közleményt tesz közzé a NFÜ honlapján.

Támogatható tevékenységek
1. megelőzés
2. szelektív gyűjtés
3. szerves hulladék lerakótól történő eltérítése
4. Lerakással történő ártalmatlanítás

Pénzügyi feltételek
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, mértéke maximum 70%. A támogatás összege min. 100 millió Ft – max. 35 000 millió Ft.

Adminisztratív információk
A pályázat lebonyolítása kétfordulós eljárással történik. Első fordulóban a pályázatok elbírálása szakaszosan történik úgy, hogy az értékelések kezdő dátumai az adott napig beérkezett pályázatok esetén az alábbi időpontok (Postai úton benyújtott pályázatok esetén a postai bélyegző dátuma jelenti a pályázat benyújtásának napját!).
• 2009. április 1.
• 2009. június 2.
• 2009. augusztus 3.
• 2009. október 1.
• 2009. december 1.
A második fordulós pályázatok benyújtása folyamatos.

Pályázati felhívás

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.