Az Új Széchenyi Terv keretében a kormány pályázatot hirdet a közeljövőben a könyvtári szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztésére. A pályázati konstrukció társadalmi egyeztetése a napokban kezdődik meg.

A pályázat célja a könyvtárak oktatási-képzési szerepének erősítése, valamint az ott őrzött dokumentumokhoz és információvagyonhoz történő, helytől és időponttól független hozzáférés lehetőségének megteremtése.

A megpályázható keretösszeg 1 milliárd 610 millió forint.

A pályázók a megyei, városi, települési és iskolai könyvtárak. A megyei könyvtárak könyvtárbusz fejlesztésre pályázhatnak, amellyel a kistelepülések lakosai számára is lehetővé teszik az információhoz való hozzáférést.

A könyvtárak az iskolarendszerű oktatásban nélkülözhetetlen kiegészítő és támogató szerepet töltenek be: az egész életen át tartó tanulás és a felnőttképzés helyszínei is. Ahhoz, hogy az oktatás ezeket a feladatokat elláthassa, a különböző típusú nyilvános közkönyvtárak, valamint iskolai könyvtárak szolgáltatói hálózatának továbbfejlesztésére és info-kommunikációs korszerűsítésére van szükség.

A mainál korszerűbb informatikai infrastruktúrával és teljesebb országos elektronikus katalógussal érhető el az információkhoz történő lehető legszélesebb körű hozzáférés és a minőségi, hatékony, gyors szolgáltatás. Ehhez szükség van mind az országos könyvtári rendszer központi fejlesztésére, mind az alsóbb szintű könyvtárak rendszerbe kapcsolására.

Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Kultúráért Felelős Államtitkárság

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.