A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által idén ötödik alkalommal meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatait 2011. szeptember 30-ig lehet benyújtani. A tárca városok, községek, munkáltatók és intézmények példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címek odaítélésével.

Magyarország egyre több településén tartják fontosnak a kerékpáros közlekedést, a kerékpárosok helyzetének javítását. Az önkormányzatok lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek, hogy a biciklizést valódi közlekedési alternatívává és élménnyé tegyék. Ezzel párhuzamosan nő a kerékpáros közlekedés népszerűsítésének hasznait felismerő cégek száma is. A kerékpáros életformát támogató cégek kedvező képet alakíthatnak ki magukról, és így akár forintra váltható előnyhöz is juthatnak versenytársaikkal szemben. Közvetlen és azonnali költségmegtakarítást jelent a munkaadónak, ha kerékpártárolókat épít és tart fenn a gépkocsibeállók helyett.

A kormányzat bátorítja a települések és munkahelyek kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítását célzó kezdeményezéseit. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezeket az erőfeszítéseket jutalmazza az immár ötödszörre meghirdetett Kerékpárosbarát Település (KBT) és Kerékpárosbarát Munkahely (KBM) pályázatokkal.

Újdonság a korábbi évek kiírásaihoz képest, hogy a bírálóbizottság a már megszokott infrastrukturális, kommunikációs és stratégiai szempontok mellett sport, turisztikai és rekreációs szempontokat is mérlegel az elismerések odaítélésénél. A címet korábban elnyert településeknek és munkahelyeknek egy, a 2011-es pályázati kiírás kritériumrendszerét figyelembe vevő beszámoló elkészítésével meg kell újítaniuk azt. A Kerékpárosbarát Települések és Kerékpárosbarát Munkahelyek többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros közlekedésfejlesztési pályázatainak elbírálása során.

A pályázati adatlap megtalálható a www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/hirek/palyazat-kerekparosbarat-telepuleseknek-es-munkahelyeknek honlapon.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.