A támogatás keretében a helyi önkormányzatoknál és a többcélú kistérségi társulásoknál megszűnő álláshelyek után járó fementési idő bérének felét, a végkielégítés egészét átvállalja az állam.

A támogatásra a pályázatok három ütemben nyújthatók be. Az elsőnek 2009. április 10., a másodiknak július 10., míg a harmadiknak szeptember 28. a beadási határideje. A pályázatot a Magyar Államkincstár területi szervéhez kell benyújtani, az elbírálást az önkormányzati miniszter által létrehozott bizottság végzi.

A pályázat keretében a tényleges létszámcsökkentés alapján megszűnt álláshelyeket betöltők - jogszabály szerinti - járandóságára lehet fedezethez jutni. A felmentési időre járó bér felét, a végkielégítés egészét vállalja át az állam.

A támogatás a megszüntetett főfoglalkozású közszolgálati, közalkalmazotti álláshelyek után jár, de igényelhető támogatás azon megszüntetett álláshelyek után is, amelyeket munkaviszony alapján töltöttek be. A megszüntetett álláshelynek egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie.

Pályázni lehet a múlt év szeptember 30. után megszüntetett álláshelyek terheinek a támogatására is, amennyiben múlt év utolsó napjáig kifizették az utánuk járó felmentési időre a bért, és a végkielégítést. Szintén támogathatók a körjegyzőség létrehozásával megszűnő álláshelyek, illetve a több körjegyzőség összevonásával megszűnő státuszok.

Bővebben

Forrás: ÖTM

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.