Négymilliárd forintot ítélt oda az elmúlt évi árvízzel sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei településeknek főleg árvízvédelmi fejlesztésekre pályázat útján az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács csütörtöki ülésén - mondta Becsó Zsolt, a tanács elnöke miskolci sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

A helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek rekonstrukciójára hirdetett pályázatot az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács, és 39, szakmailag minden szempontból megfelelt projektet támogatásra javasolt - közölte Becsó Zsolt, megemlítve: a konstrukcióban eredetileg erre a célra 3 milliárd forintja volt a tanácsnak, ám a megfelelt projektek több mint 3,9 milliárd forint támogatásra pályáztak. A csaknem egymilliárd forintos különbözetet pénzek átcsoportosításával biztosítják - tette hozzá.

A pályázat célja az elmúlt év május-júniusi árvízi veszélyhelyzettel érintett települések környezetbiztonságának növelése, az ár és helyi vízkár veszélyeztetettségek csökkentése és környezeti károk megelőzése volt.

Becsó Zsolt elmondta: támogatták az árvízvédelmi töltések fejlesztését, rekonstrukcióját, a belterületeket veszélyeztető vízfolyások vízkár-elhárítási fejlesztéseit, árvízi tározók építését, rekonstrukcióját.A nyertesek 20-250 millió forintot kapnak mindezen célokra. A tanács elnöke elmondta, hogy összesen 93 pályázat érkezett be, a pályázók összesen 9 milliárd 670 millió forint támogatást igényeltek.

Az elmúlt évi árvíz miatt leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 28 projektet támogat a regionális fejlesztési tanács, Nógrádból kilencet, míg Heves megyéből kettőt. A pályázók átlagosan 101 millió forintot kapnak.

Forrás: Mti

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.