Az önkormányzatok az európai uniós forrásból elnyert támogatásokhoz szerdától igényelhetnek önerő támogatást az EU Önerő Alapból, egy pályázatra legfeljebb kilencszázmillió forint önerő-kiegészítés jár - az erről szóló belügyminiszteri rendelet a legutóbbi pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Önerő-támogatást azok igényelhetnek, akiknek a pályázatairól 2010-ben, vagy pedig azt követően született elfogadó döntés.

Támogatás a saját forrás százalékában jár. Legmagasabb - hatvan százalékos - az önerő támogatás a vízgazdálkodásnál. Idetartozik a vízrendezés, a csapadékvíz-elvezetés, az árvízvédelem, valamint az ivóvíz minőségének javítása.

A környezetvédelem - a szilárdhulladék-lerakók rekultiválása, a települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek kiépítése, továbbá a szennyvízelvezetés és -tisztítás - ötven százalékos önerő- támogatásra jogosult. Ugyancsak ötven százalékos a támogatása a járóbeteg-szakellátás fejlesztésének.

A bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztés önerő-támogatása viszont már csak negyven százalékos.

Az EU Önerő Alapjából pályázatonként legfeljebb 900 millió forint igényelhető. Ettől csak az ivóvíz minőségének javításánál, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás esetében lehet eltérni. Amennyiben ezeket több település valósítja meg, úgy az önerő támogatás - településenként - hetvenmillió forinttal növelhető.


Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.