rsz various grains

Az agrárminiszter 25/2020. (VI. 22.) AM rendelete a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételét szabályozza.  A támogatási kérelem július 12-ig nyújtható be.

A hatályos állami támogatási szabályok keretében a tagállamok által használható számos egyéb támogatási intézkedéssel együtt az ideiglenes keret lehetővé teszi a tagállamok számára annak biztosítását, hogy továbbra is elegendő likviditás álljon bármely típusú vállalkozás rendelkezésére, és a COVID-19 járvány alatt és azt követően fennmaradjon a gazdasági tevékenység folytonossága.  Az ideiglenes kerettel összefüggésben az agrárminiszter által 2020. június 19-én kihirdetett 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet lehetővé teszi a koronavírus járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételét a következők szerint:

Átmeneti támogatás a következő tevékenységet végző vállalkozások részére adható:
a) elsődleges mezőgazdasági termelés,
b) élelmiszer-feldolgozás,
c) erdőgazdálkodás,
d) vadgazdálkodás,
e) halgazdálkodás.

Az átmeneti támogatás vissza nem térítendő támogatásként, kamattámogatásként vagy kezességi díjtámogatásként nyújtható egyszeri, vissza nem térítendő formában. A keretösszeg 8 milliárd forint és mértéke – a támogatás alapját képező állományba tartozó –foglalkoztatottanként legfeljebb 125 000 forint lehet.

Az agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 2. § (1) bekezdés b) pontja szerinti, a 25/2020 (VI.22) AM rendelet 1. mellékletében felsorolt gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere alá tartozó tevékenységet végző vállalkozások részére - ideértve a mezőgazdasági termék- feldolgozási tevékenységet végző vállalkozásokat is – nyújtható.

A támogatási kérelem 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz.

Forrás: NKA

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.