apples fall autumn fruit thumb

Megjelentek a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból nyújtandó átmeneti támogatások igénybevételének szabályai

A kormány 25 milliárd forintos támogatást biztosít a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások számára a koronavírus okozta negatív gazdasági hatások kezelésére. A támogatás igénybevételének feltételeit a június 22-én a Magyar Közlönyben megjelent AM-rendeletek tartalmazzák: az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások, az egyes kertészeti tevékenységet végző vállalkozások, az egyes mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozások, a méhállomány megőrzése, a baromfi-, illetve sertéstartók, a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások és a tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők vonatkozásában.

A támogatási kérelmeket 2020. június 29-től lehet benyújtani, három ütemben. 2020. június 29. és július 12. között a baromfi- és a sertéságazat, a kertészek, a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások és az élelmiszeripar szereplői nyújthatják be kérelmeiket. A 2020. július 13. és 27. közötti, második szakaszban a méhészek, az anyajuh- és az anyatehéntartók, a tejhasznúszarvasmarha-tenyésztők és a zöldségtermesztők nyújthatják be támogatási kérelmüket. A bortermelők és a lótenyésztők 2020. július 28. és augusztus 10. között igényelhetik a támogatást.

Fontos kiemelni továbbá, hogy a zöldség-gyümölcs ágazatban a termelői szervezetek megsegítésére külön egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatási keretösszeg áll rendelkezésre. Továbbá az Agrárminisztérium tájékoztatása alapján a fentiekben jelölteken túl további három ágazat is részesül a 25 milliárd forintos többletforrásból. A nyúl- és kecskeágazat esetében a már működő mezőgazdasági csekély összegű jogcímek támogatás összegei és keretösszegei emelkednek.

Forrás: nak.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.