nursery 746867 640

Megjelent a VP2-4.1.3.7-20 - Csemetekerek gépbeszerzése című pályázati felhívás tervezete, melynek keretében traktorok, targoncák, egyéb gépek beszerzésére mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelmet akár 60 %-os támogatási intenzitással maximum 50 millió forintra. A pályázatok benyújtásának első szakasza várhatóan 2020. augusztus 24-31. között lesz.

A pályázati felhívás célja az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat hatékonyságának javításához szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése.

A következőkben felsorolt gépekre lehet pályázni:
1. Traktorok
Kizárólag 1 db, 100 kW teljesítményt meg nem haladó, és 1 db 20 kW teljesítményt meg nem haladó traktor beszerzése támogatható.
2. Targoncák
3. Terület-előkészítés gépei
4. Talaj-előkészítés gépei
5. Növényvédelem gépei
6. Szaporítóanyag-termesztés gépei

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be a mezőgazdasági termelők, amennyiben igazolják, hogy:

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben - fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben - legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek,
  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben - árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 50 millió Ft.
A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.
Fiatal mezőgazdasági termelő számára 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitás jár.

A támogatási kérelmek benyújtására az első szakaszban előreláthatólag 2020. augusztus 24 – 2020. augusztus 31. között lesz lehetőség.

A pályázati felhívás tervezete itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.