agriculture 1619437 960 720

Március végéig valamennyi eddig meg nem hirdetett pályázati felhívás elérhetővé válik a vidékfejlesztési Program keretén belül, 13 új pályázat révén újabb 80 milliárd forint támogatási összeg erejéig. A pályázatok közül lényeges támogatási összeget képvisel "Az agrár innovációs csoportok létrehozása és az innovatív projektek finanszírozása", melynél mintegy 25 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre.

"A termelői csoportok és termelői szervezetek létrehozása" című kiírást 11 milliárd forinttal támogatják. Ennek keretében az érdekeltek kizárólag működési költségek finanszírozására pályázhatnak, beruházás támogatására nem.

Júliustól pályázhatóvá válik a szaktanácsadási rendszer is, aminek támogatása 14 milliárd forint.

Az Európai Bizottságnál jelentős forrásátcsoportosítást kezdeményeztek annak érdekében, hogy az energiahatékonysági keretet csökkentve a kapacitásbővítésre fordítható forrást növelhessék, mivel ott nagyobb a pályázati igény. 

A remélhetőleg minél előbb kiépülő országos jégkármegelőző rendszer működését a kormány a kárenyhítési alapból biztosítja majd, literenként pedig 10 forinttal nő a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez igényelhető gázolaj támogatásának összege. A növény-egészségügyben nő az amerikai szőlőkabóca elleni védekezésre igényelhető támogatás mértéke.

A tavaszi fagy- és jégesőkárral sújtott településen gazdálkodó, ültetvénnyel és gyümölcsössel rendelkező termelők a 2017. március 31-éig megkötött hitelszerződésekhez 100 százalékos kamat-, kezességi díj és költségtámogatást igényelhetnek. Folyamatban van a hitelszerződés megkötési és hatályba lépési határidejének május 31-ére történő módosítása is, valamint a támogatás alapjául szolgáló hektáronkénti hitelösszeg felemelése 500 ezerről 1 millió forintra.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.