Ontozes 2020

Elindult „Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása” című (VP5-16.5.2-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. november 26. napjáig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. 

A pályázat célja önkéntes együttműködések, öntözési közösségek létrejöttének ösztönzése, illetve működésük támogatása annak érdekében, hogy tevékenységükkel az öntözéses gazdálkodást hatékonyan megszervezzék. Az öntözéses gazdálkodás hatékony választ jelent a klímaváltozás negatív hatásaira, ezért indokolt olyan új területek öntözésbe vonása, ahol rendelkezésre áll megfelelő vízkészlet. A rendelkezésre álló vízkészlet hatékonyabb felhasználását, gazdaságosabb megtérülését eredményezheti, ha azt az öntözni kívánó gazdák közösen, együttműködve használják fel, továbbá az öntözéshez szükséges infrastruktúrát együtt hozzák létre és együtt üzemeltetik, illetve együtt teszik meg az első lépéseket a beruházások létrejöttének érdekében.

A felhívás keretében támogatási kérelmet nyújthat be az agrárpolitikáért felelős miniszter által elismert olyan öntözési közösség, amely:

  • legalább kettő mezőgazdasági termelő részvételével létrehozott jogi személy; vagy
  • termelői csoport.

A Felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:
Öntözési közösségek működése az alábbi célok legalább egyikének megvalósítása érdekében:

  • Meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése.
  • Új öntözési beruházások előkészítése.

Az egy projektre adható maximális támogatási összeg legfeljebb 250 000 eurónak megfelelő forintösszeg. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 90 %-a.  A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatólag 2021. március 8. napjától 2021. november 22. napjáig van lehetőség.

A felhívás tervezet itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.