red wine 1433498 960 720

Az Európai Unió területén megvalósuló borpromóció támogatására 2020. március 12-től április 30-ig, míg az Európai Unión kívül megvalósuló értékesítést ösztönző tevékenységekre 2020. április 1-től május 15-ig van lehetőség benyújtani a pályázatokat. Az előbbinél 20.000-3.000.000 euróra, az utóbbinál 25.000-750.000 euróra lehet pályázni 50%-os intenzitás mellett. 

A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az elmúlt időszakban a borpiacon tapasztalható nehézségeken a 2019. évi válságkezelő intézkedések - zöldszüret és krízislepárlás - enyhítettek, azonban a magyar borok piaci helyzetének tartós javítása érdekében a borpromóció támogatása is szükséges. Ezek célja a fogyasztás stabilizálása, új fogyasztók bevonása, valamint az értékesítési ár növelése.

Az agrártárca a 2/2020. (II.28.) és a 3/2020. (II.28.) rendeletekkel két borpromóciós támogatási programot indít, egyaránt 50%-os támogatási intenzitással. A támogatás mindkét esetben utófinanszírozott. A kifizetési kérelmet elektronikus úton kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz, egy pénzügyi évben legalább egy kifizetési kérelmet kell benyújtani, de lehetőség van évközi kifizetési kérelem benyújtására is.

A programjavaslatok értékelése során fontos szempont lesz a borrégiós promóciós terveknek való megfelelés, amelyet az egyes borrégiók maguk dolgoznak ki és fogadnak el. Ezek közzétételére március második hetében kerül sor az AM honlapján (boraszat.kormany.hu). Ezen túlmenően az a programjavaslat élvezhet további előnyt a bírálat során, amelyben a pályázó vállalja, hogy a promóciós tevékenységében a közösségi bormarketing Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által kidolgozott arculati elemeit alkalmazni fogja.

A belpiaci promóciót kérelmezhetik:

  • hegyközségi szervezetek,
  • két vagy több borászati termelő által alkotott társulások,
  • borágazati szakmai szervezetek vagy
  • ezek társulásai

A külpiaci promóciót kérelmezhetik:

  • hegyközségi szervezetek (a HNT kivételével),
  • egy bortermelő,
  • több borászati termelő által alkotott társulás,
  • borágazati szakmai szervezetek, vagy
  • ezek társulásai

Belpiaci promóció esetén támogatható a fogyasztóknak a borok földrajzi árujelzőiről szóló tájékoztatási tevékenység, amely országos, vagy uniós jelentőségű vásárokon, rendezvényeken történő részvétel, honlap és tájékoztató kiadványok útján valósítható meg. A külpiaci promóció során a promóció szélesebb eszközrendszere alkalmazható.

Technikai információk pályázók részére itt érhetőek el.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.