Az új, környezetbarát, energiahatékony kertészeti gépek beszerzésére kiírt pályázaton nyertes ügyfelek október 30-ig szerezhetik be a gépeket, illetve nyújthatják be a támogatásra a kifizetési kérelmeiket - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel. Korábban a határidő október 15. volt.

A közlemény szerint az idén az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek megvásárlásához nyújtandó támogatás a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítását tűzte ki célul. A Miniszterelnökség a program keretében több mint 1800 kérelmet támogatott, mintegy 18 milliárd forint értékben - tették hozzá.

Kiemelték: a kormány a 2014-2020-as vidékfejlesztési ciklusban is nagy hangsúlyt fektet a kertészeti ágazat fejlesztésére, azon belül is kiemelten a mikro-, kis- és közepes méretű gazdaságok támogatására, hiszen ezek a vállalkozások jelentős munkahelyteremtő és munkahelymegtartó képességgel rendelkeznek.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az egyes kertészetfejlesztési támogatások pályázati felhívásai még idén novemberben megjelennek, a kertészeti gépek beszerzésére pedig várhatóan 2016-ban lesz ismét lehetőség.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.