Az alábbiakban részletezett 2013. február 5. napjától hatályos jogszabályi változások alapján felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy az utolsó kifizetési kérelem benyújtása előtt a képzésen való részvétel kötelező, az alól mentesítés nem adható, és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet köteles biztosítani a kötelező képzésen való részvétel feltételeit.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártámogatási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 4/2013. (II.4.) VM rendelet 23. §-a 2013. február 5. napjától hatályon kívül helyezte az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet (továbbiakban: Vhr.) 8. §-ának (4) bekezdését.

Vhr. 8. § (4) Ha az ügyfél a kötelező képzésen való részvételt azért nem tudja teljesíteni, mert a jogszabályban meghatározott időszakban nem volt képzés, vagy az ügyfél a képzés helyszínéről és időpontjáról a képzés koordinálójától nem kapott megfelelő értesítést, és ezt az MVH az ÚMVP Képző Szervezetek integrált elektronikus rendszeréből átvett adatok alapján igazolja, akkor az ügyfél mentesül a kötelező képzésen való részvétel elmulasztásából eredő joghátrány alól.

Ezzel egyidejűleg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések tárgyában nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 139/2008. (X.22.) FVM rendelet kiegészült az alábbi 10/C. §-sal.

10/C. § Amennyiben a képzésre kötelezett a kötelező képzésen való részvételt azért nem tudja teljesíteni, mert a jogszabályban meghatározott időszakban nem volt képzés, vagy a képzésre kötelezett a képzés helyszínéről és időpontjáról a képzés koordinálójától nem kapott megfelelő értesítést, akkor a NAKVI köteles biztosítani részére a kötelező képzésen való részvétel lehetőségét legkésőbb 2014. december 15-ig.

A képzések időpontjával és helyszínével kapcsolatban kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel.
1223 Budapest Park u. 2.
Telefon: +36-1-3628100
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb információ

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.