A 2008. évben málna-, és földieper termesztők, a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós gyümölcs támogatási jogosultságot igényelhetnek.

Bogyós gyümölcs támogatási jogosultságot szerezhet az a mezőgazdasági termelő, vagy annak jogutódja, aki vagy amely a referencia évre (2008) vonatkozó, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS) 2008. évi igénybevételével kapcsolatosan jogerős határozattal megállapított málna, illetve földieper terület alapján támogatást kapott és 2012-ben egységes kérelmet nyújt be.

A támogatásra a termelő akkor válik jogosulttá, ha az egységes területalapú támogatás iránti kérelmét az MVH részben vagy egészében jóváhagyja, azaz SAPS jogosult lesz. Mintegy 600 ügyfél lenne jogosult a támogatásra, azonban a málna és földieper termelők csak mintegy 20%-a nyújtotta be az igénylését!

A minimálisan megállapított és nyilvántartott bogyós gyümölcstámogatási jogosultság 0,1 hektár. A mezőgazdasági termelő 2012. évben tett nyilatkozata egyben a bogyós gyümölcs támogatási jogosultság megállapítására vonatkozó kérelemnek is minősül.

2012 évtől nem igényelhető már a feldolgozó ipari célú málna és földieper termesztés támogatása. Az új támogatási jogcímmel kapcsolatban a 2012. május 15. után történő támogatásigénylés nem tekinthető az egységes kérelem módosításának, ezért ebben az esetben a késedelmes benyújtásra vonatkozó szabályok alkalmazandóak! A határidőn túl (május 15.), tárgyév június 11-éig benyújtott egységes kérelem esetében a támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökkentésre kerül a jogcím vonatkozásában. A Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadói a gazdálkodók megkeresésére közreműködnek a kérelmek benyújtásánál.

Az MVH a bogyós gyümölcstámogatási jogosultságról 2012. november 30-ig dönt.

Forrás: Magyar Agrárkamara

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.