technology

2 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása " című pályázati felhívás, mely keretein belül új eszközöket, gépeket, technológiai rendszereket szerezhetnek be a vállalkozások akár 40 millió forint vissza nem térítendő támogatással. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. november 21. és 2020. február 13. között van lehetőség. 

Magyarországon először e pályázatban érhető el a feltételesen visszatérítendő támogatási forma. A konstrukció keretében a támogató által előre meghatározott eredményességi célok visszamérésével vetik össze a pályázó teljesítményét a projekt megvalósítását követő fenntartási időszakban a beadáskori állapothoz képest. Ezen eredményességmérési szempontok teljesítésének végén születik döntés a visszatérítési arány mértékéről, azaz a pályázó részleges vagy teljes felmentést kaphat az előzetesen kiutalt visszatérítendő támogatás vissza fizetése alól. A támogatási intenzitási így 25 és 70 % közti lehet, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege pedig minimum 5 millió forint, maximum 40 millió forint lehet.

A felhívásra mikor-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, melyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

 • rendelkeznek legalább 3 lezárt, teljes üzleti évvel
 • a kérelem benyújtását megelőző két teljes, lezárt üzleti év mindegyikében átlagos statisztikai létszáma legalább 1 fő volt
 • a kérelem benyújtását megelőző lezárt üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének összege meghaladja a projekt összköltségét
 • akkreditált klaszter tagsággal, vagy az alábbi TEÁOR szerinti főtevékenységgel rendelkeznek, mely egyben a projekt fejlesztendő tevékenysége is:
  TEÁOR 26 (Számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása)
  TEÁOR 27 (Villamos berendezés gyártása)
  TEÁOR 28 (Gép, gépi berendezés gyártása)
  TEÁOR 3250 (Orvosi eszköz gyártása)

A felhívás keretében támogatás lehet igényelni az alábbi tevékenységekre:

 • új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
 • kapcsolódó információs technológia-fejlesztés
 • kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzések

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 21. 9:00 órától 2020. február 13. 12:00 óráig lehetséges.

A pályázati felhívás itt érhető el. 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.