temetőmfp

A Magyar Falu Program keretében, két új pályázati felhívás jelent meg temetők fejlesztése céljából. A program keretében lehetőség nyílik egyházi tulajdonban lévő temetők, illetve önkormányzatok tulajdonában lévő temetők fejlesztésére.Mindkét célterület esetében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5-30 millió forintig terjed. A kérelmek benyújtására 2019. augusztus 12.-től van lehetőség.

Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők fejlesztése:

A program lehetőséget biztosít az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken lévő történelmi egyházak számára működő temetők és temetkezési emlékhelyek fejlesztésének támogatására. Jelen felhívásra az 5000 fő alatti egyházi közösségek, egyházi jogi személyek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Abban az esetben 5000 fő feletti településen működő anyaegyházközség is beadhat kérelmet saját körzetében működő szórvány, fília támogatására, ha a projekt megvalósulási helyszíne 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakosságszámú településen van.

Támogatható tevékenységek közé tartozik az egyházi tulajdonban lévő temetők infrastrukturális támogatása (pl. új ravatalozó építése, akadálymentesítés stb.), illetve az egyházi tulajdonban lévő temetők kiszolgálását segítő egyéb beruházások támogatása (pl. hulladéktároló, temető bekerítése, külső és belső felújítás stb.).

Az egyházi tulajdonban lévő temetők infrastrukturális támogatására igényelhető maximális összeg 30.000.000 Ft, az egyházi tulajdonban lévő temetők kiszolgálását segítő egyéb beruházásokra igényelhető maximális összeg 5.000.000 Ft.
Jelen felhívás keretében a kérelmek benyújtására 2019. augusztus 12. napjától 2019. szeptember 16. napjáig van lehetőség.

Önkormányzatok tulajdonában lévő temetők fejlesztése

A pályázati kiírás célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők tekintetében a nagy terhet jelentő kötelező önkormányzati feladatok ellátásának biztosítása, és segítség nyújtás a feladatainak ellátásához a kiírás keretében megvalósítható fejlesztések által.Jelen felhívás keretében önkormányzatok, illetve önkormányzatok társulása nyújthat be támogatási kérelmet.

Támogatható tevékenységek közé tartozik maximum 30 millió forint összeghatárig: új ravatalozó építése, meglévő ravatalozó bővítése, külső belső felújítása, illetve a temető akadálymentesítése. Továbbá 5 millió forint összeghatárig támogatható a temetőhöz kapcsolódó épület vagy építmény külső belső felújítása, urnafal kialakítésa, hulladéktároló építése stb.

A támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül, a pályázatok benyújtására 2019. agusztus 12. napjától 2019. szeptember 5. napjáig van lehetőség.

Pályázati felhívások

Ingyenes pályázati előminősítésre való jelentkezés alább.

 

>

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.