I vh 

Meghosszabbították az első világháborús emlékműveket felújítását, illetve létrehozását támogató pályázat támogatási és megvalósíthatósági idejét. A pályázatok benyújtására és megvalósítására így 2019. március 31-ig van lehetőség. Az önkormányzatok, civil szervezetek, közalapítványok és egyházak továbbra is 2.500.000 Ft támogatásra pályázhatnak emlékművek felújítása esetén, és 5.000.000 Ft-os támogatásra új emlékmű állítása esetén. Bővebb információ és jelentkezés előminősítésre alább! 

A "KKETTKK-CP-02 - Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása, helyreállítása, új emlékművek felállítása" című felhívás keretében az elhanyagolt, forráshiány miatt nem megfelelően gondozott első világháborús emlékművek állagmegőrző karbantartására és felújítására van lehetőség, továbbá új emlékmű felállítására, mely a pályázó által biztosított helyszínen kerülnek elhelyezésre. A pályázati program célja, hogy ily módon is ébren tartsa az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezetet, s ezáltal, hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló magyar és európai identitás erősítéséhez.

A pályázat keretében megyei, megyei jogú városi, városi, települési önkormányzatok, civil szervezetek, közalapítványok, egyházak és egyházi jogi személyek pályázhatnak. A pályázat benyújtását - civil szervezet esetén is - az önkormányzati képviselőtestületnek támogatnia kell.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány XX. Század Intézete az alábbi tevékenységeket támogatja:

  • Világháborús emlékművek renoválása, a helyi emlékművek helyreállítása;
  • Az I. világháborús emlékművekre a II. világháborúban elesett helyi hősök neveinek elhelyezése;
  • Új emlékművek állítása, melyeket a pályázó által biztosított helyszínen és a szükséges engedélyekkel kerülnek elhelyezésre;
  • Az emlékmű környezetének, talapzatának helyreállítása

Az elnyerhető támogatás összegének felső határa meglévő emlékművek esetén 2.500.000 forint, új emlékművek esetén 5.000.000 forint. A támogatás intenzitása 100%-os..

A pályázatok beadása 2017. árpilis 01-től 2019. mrcius 31-ig lehetséges.

Az új pályázati felhívás itt érhető el!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.